Međugorje je božanski dar

08.06.2013

Naše srce žudi i traži taj mir, ali kako doći do njega? Eto, otuda poziv na obraćenje! Jedan od temeljnih koraka koje čovjek treba učiniti da bi došao do mira je ostaviti starog čovjeka...

...ostaviti svoje projekte i planove, svoje misli koje su često ratoborne, osvetljive, pune mržnje, pune ljubomore, koje su s nekim nabojem, s nekim strjelicama zla u nama i u takvo srce ne može ući mir niti prekriti to zlo u nama. Zlo se treba iskorjenjivati, zla se treba odricati i ugrađivati se kroz mir i u miru u dobro drugih.

Kako čovjeka osloboditi od grijeha? Obraćenjem! Mir je osloboditi se tog neznanja, tog straha, tog konflikta, te slabosti, te uzaludne patnje, prokletstva, a vratiti blagoslov čovjeku. Mir, to je sav Isusov život, to je i program sv. Franje, to je evanđelje. Ako čovjek gleda kako do mira, onda je Isus taj put koji valja odabrati i na kojem valja ustrajati i graditi. Molitva nam pomaže da se ne umorimo, da ne posustanemo. Molitva i sakramenti. To su u stvari sadržaji Gospinih poruka. Gospine poruke zaista su uređenje našega života s nama, s bližnjima, okolinom u kojoj živimo i s našim Bogom. Dakle, potpuna horizontala i vertikala u odnosu prema Bogu i odnosu na bližnje. To je stvaranje čovjeka koji je otkupljen križem i koji je znak Ljubavi u svijetu.

Glasnik mira/medjugorje-info.com

Tagovi: Međugorje čudo

loading...