Međugorje: Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!

Međugorje, Gospa Međugorje, hodočasnici, Međugorje, svetište, Gospa Međugorje, Sveti Otac, Gospa, vjera, religija, Međugorje, Gospa, tajne, molitva, krunica, Međugorje, godišnjica, godišnjica ukazanja, Gospa, religija, Vidjelica Mirjana, Gospa Međugorje

Međugorje, kao i uostalom cijela zapadna Hercegovina strpljivo su nosili svoj križ i plaćali danak svom domljublju i nikada nisu skrivali svoje hrvatstvo. Komunisti su nakon rata poubijali i pozatvarali najbolje sinove Hercegovine, a oni koji su imali sreću da ostanu živi morali su trbuhom za kruhom u inozemstvo.

Petar Zrinski/HERCEGOVINA.info

Svi koji su ostali živjeli su teško, a komunističke vlasti činile su sve da im još više otežaju i zagorčaju život. Infrastruktura u Međugorju i Hercegovini bila je na najnižoj mogućoj razini, a narod je ostao i opstao na ognjištu zahvaljujući prije svega vjeri.

U takvom okruženju 24.lipnja 1981. oko 18 sati skupini djece u Međugorju ukazala se Gospa. Vijest o gospinom ukazanju prostrujala je brznim munje Hercegovinom, ali i puno šire, te je za kratko vrijeme Međugorje postalo svetište u koga su se slijevale tisuće vjernika sa svih strana svijeta.

Komunističke vlasti su također reairale munjevito, te su na sve načine pokušali zabraniti dolazak vjernika u Međugorju. Ta komunistička represija izazvala je revolt kod naroda i što su oni više branili dolazak u Međugorje narod je više bio istrajan u svojoj vjeri.

Od te, sada već davne 1981. godine milioni vjernika sa svih strana svijeta posjetili su Međugorje. Mnogi od njih su u Svetištu našli svoj mir i utjehu, a veliki broj ih je i ozdravio od neizliječivih bolesti.

Iako je vjera jača od bilo čega na svijetu, svih ovih godina Svetište se pokušava omalovažiti, a nasljednici komunista putem svojih medija konstantno šalju otrovne strijelice prema Međugorju.

Svjedoci smo i ovih dana kako se neke izjave uzimaju iz konteksta, te se tako po tko zna koji puta pokušava osporiti Međugorje. Međugorje je dar od Boga, i simbol je vjere jednog cijelog naroda. Tko to ne shvaća nakon svih ovih godina cijeli mu je život prošao u neznanju. Vrijeme komunizma i zabrana davno je prošlo i hvala Bogu više se nikada neće vratiti.

Danas je Međugorje mjesto mira i molitve i mjesto iz koga se više ne odlazi. Međugorje je mjesto gdje se dodiruju nebo i zemlja. Tako je bilo, tako će biti i dalje za vijeke vjekova.