Krizma u Međugorju

Krizma u Međugorju
ladi krizmanici obučeni u iste bijele haljine u pratnji svojih kumova, pola sata prije svete Mise uredali su se od Gospinog kipa do ulaza u crkvu. Slika koju je zaista bilo lijepo za vidjeti. S oduševljenjem su sve pratili roditelji i rodbina krizmanika ali i mnogi hodočasnici koji su se u to vrijeme zatekli oko crkve sv.Jakova.

Misno slavlje i podjelu sakramenta potvrde predvodio je msgr. Ratko Perić. Na početku svete Mise biskupa Perića srdačno su u ime krizmanika pozdravili dvoje mladih te međugorski župnik fra Marinko Šakota koji mu je zaželio dobrodošlicu.

Za današnji dan kroz cijelu školsku godini krizmanke je pripremao njihov vjeroučitelj fra Ivan Landeka. Na koncu liturgijskog slavlja župnik fra Marinko Šakota se zahvalio biskupu na dolasku i upućenim riječima podrške. A župnik se također zahvalio onima koji su uveličali ovo misno slavlje, kao i svima koji su pomogli u organizaciji ovog svečanog dana, a ponajviše već spomenutom fra Ivanu Landeki. Svojom pjesmom ovo misno slavlje uveličao Veliki župni zbor župe Međugorje.

medjugorje-info.com