Izgradnja nove prometnice od Međugorja do Potpolja ulazi u završnu fazu

radovi

... asfaltirati do Lovačkog doma i to sa privremenim priključkom. Napominjemo, radi se  privremeni priključak iz razloga što je za ovaj dio ceste napravljen projekt koji na ovom mjestu predviđa gradnju kružnog toka koji neće biti završen u ovoj fazi, nego će Općina Čitluk s ovim projektom aplicirati Županiji za proračun za 2013. godinu, piše Hum.ba.

Također, duž cijele dužine ceste planira se graditi prostrana šetnica i biciklistička staza.

Kako navode iz Općine: „Izgradnja nove prometnice od Međugorja do Potpolja ulazi u završnu fazu, te bi trebala završena u sljedećih mjesec dana. To je jedan dosta skup i zahtjevan projekt, a sama izgradnja koštat će oko milijun i 350 tisuća KM.

Jedan dio sredstava za ovu prometnicu osigurali smo posredstvom Federalnog ministarstva prometa i veza iz GSM licencija za 2008. i 2009. godinu, a drugi dio iz općinskog proračuna".

Trenutno se radi i na izgradnji kanalizacije za Međugorje. Riječ je o projektu koji se radi u dvije faze. Jedan dio projekta obuhvaća proširenje na samom uređaju za prečišćavanje u Potpolju, dok se drugi dio projekta odnosi na izgradnju prepumpne stanice u Međugorju.