Iz tiska izašla knjiga: "MEĐUGORJE - 30 godina fenomena"

Riječ je o knjizi koja je na jednom mjestu sabrala sva događanja u Međugorju u posljednja tri desetljeća te dokumentarističkim pristupom kroz razgovore s vidicima i drugim svjedocima donijela preslika glavnih zbivanja u mjestu kojeg godiš nje posjeti preko milijun hodočasnika.

S upečatljivim, profesionalnim fotografijama raznih detalja kao i cjelokupne atmosfere tog, za mnoge, svetog mjesta knjiga će na pravi način obilježiti 30 -tu obljetnicu Gospinog ukazanja.

Knjiga ''Međugorje - 30 godina fenomena'' dostupna je na hrvatskom, talijanskom, engleskom i francuskom jeziku napravljena je kao dokument vremena, donosi faktografiju, tjera vas na razmišljanje. Autori Marijan Sivrić i Ivo Šćepanović kroz razgovore s vidiocima, fratrima, ali i znanstvenicima donose priču o fenomenu koji godišnje u hercegovačko mjesto privlači preko milijun hodočasnika. Među ostalim, u ovoj dosad najkompletnijoj knjizi o Međugorju koja nudi sva tamošnja zbivanja na jednom mjestu.

Bilješka o autorima:

Marijan Sivrić rođen je 18. kolovoza 1955. u Međugorju. Ekonomski fakultet završio je u Sarajevu, a u posljednjih dvadesetak godina bavio se novinarstvom, ponajviše izvješćujući o međugorskim zbivanjima. Ispisao je o Međugorju više novinskih redaka nego bilo koji drugi novinar. Najviše je objavljivao u hrvatskom dnevnom listu Slobodna Dalmacija, no piše i za niz drugih listova.

Ivo Šćepanović novinar je agencije Central European News, rođen 9. srpnja 1968. u Hvaru. Dugi niz godina radio je kao reporter lista Slobodna Dalmacija, a nakon toga objavljivao je tekstove u nekim od vodećih svjetskih listova poput londonskog Timesa ili Telegrapha, te u novinama i časopisima na doslovno svim kontinentima.

Cijena knjige na hrvatskom jeziku je 10 KM, a na stranim jezicima 20 KM.

Knjiga de može nabaviti u Diskontu Krstine u Međugorju, a u Hrvatskoj preko www.webknjizara.hr 

 

brotnjo.info