Hoće li bar nakon povećanja trošarina na gorivo biti sanirana cesta od Međugorja do čvora Međugorje?

Međugorje, autocesta, rupe, rupe na cesti
... a navodno dio prikupljenog novca bi trebao biti usmjeren na izgradnju novih kilometara autocesta, a dio na sanaciju cesta u Federaciji BiH. Kad se već spominje ulaganje u sanaciju treba reći kako cesta R425a Tromeđa - Čapljina točnije do Zvirovića, koja spaja Međugorje s čvorom Međugorje na autocesti nalazi u očajnom stanju, a njezina sanacija se najavljuje od kad je u promet puštena dionica autoceste od spomenutog čvora do Bijače.

Tada je, sada bivši direktor Autocesta FBiH, Ensad Karić na sva zvona najavljivao sanaciju pristupne ceste do Međugorja, a rekonstruirana je samo dionica od Zvirovića do Trebižata, dok prema Međugorju, po kojemu čvor autoceste nosi ime, nije urađeno ama baš ništa, osim što je cesta još dodatno uništena jer je sad na njoj mnogo veći promet nego što je to bilo do otvaranja spomenute dionice.

Udarnih rupa ima na pretek, a bliži se Uskrs povodom kojega će u Međugorje hodočastiti na tisuće hodočasnika iz svih dijelova svijeta, a mnogi će do svetišta doći upravo ovom cestom, koja to nije. O nastaloj šteti na vozilima koja prometuju ovom cestom moglo bi se i pisati i pričati danima, mjesecima...

Čitatelj koji nam je poslao fotografije iz Međugorja postavlja pitanje povećavaju li se trošarine zbog sanacije ove prometnice koja vodi do spoja na autocestu u Zvirovićima? Može li se njezina sanacija očekivati bar kad trošarine poskupe za tih 0,20 KM?

Inače, vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na su prošloj sjednici dali su pozitivno mišljenje na Odluku o utvrđivanju općeg interesa za HNŽ radi sanacije dijela regionalne ceste R-425a u cestovnom pojasu od Tromeđe do Miletine u duljini od 3.400 metara radi potrebe rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i izuzimanja nekretnina uz navedenu regionalnu cestu. Postoje obećanja kako će radovi na sanaciji započeti tijekom ožujka te kako će oni biti završeni do lipnja mjeseca, kad se obilježava 35 obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju.

Brotnjo.info