Herceg etno selo Međugorje: Hercegovačko kulturno ljeto

Herceg etno selo Međugorje, ljeto
... s velikom dozom glazbe, zabave i smijeha koja će se održati od srpnja do kolovoza. Bogat kulturni program očekuje posjetitelje i sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe. Ulaz na koncert TO Misericordia kao i na predstave je besplatan, dok će se ulaznice za koncert Massima prodavati na recepciji hotela.

Svečano otvorenje manifestacije već u četvrtak 07,07.2016 u 21:00 h koncertom Tamburaškog orkestra MISERICORDIA iz Šurmanaca u autentičnom ambijentu amfiteatra.

Tamburaški orkestar "Misericordia" osnovan je u ožujku 2012. godine u selu Šurmanci u Općini Čitluk na inicijativu fra Marinka Šakote. Zahvaljujući upornosti članova, postali su uspješni u svom radu, te su ostvarili brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu. Unatoč amaterskom statusu ovog orkestra, kontinuiranim radom i zajedništvom kojeg rado ističu, došli su do razine na kojoj sami mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert, ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasične pa do zabavne popularne glazbe.
Tamburaški orkestar "Misericordia" od početka vodi diplomirani muzikolog, profesor Davor Markota. Svake godine organiziraju koncert pod nazivom ‘'Večernji zvon ‘' u suradnji s klapom Laetitia iz Međugorja i solistima: Monija Jarak, Karlo Miličević i Marija Čolak.

Veselimo se Vašem dolasku !