Henryk Hoser: Ukazanja u Međugorju bi trebala biti priznata

Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Moser, Međugorje, biskup Ratko Perić, Henryk Hoser, Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Hoser, Međugorje, župa, nadbiskup Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, mons. Hoser, Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henryk Hoser, mons. Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Henryk Hoser, Međugorje
...na koju ga je nedavno imenovao papa Franjo.

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić primio je u četvrtak nadbiskupa Hosera. Kako je kratko priopćila Katolička tiskovna agencija, nadbiskup Hoser, u čijoj je pratnji bio i apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto, upoznao je kardinala Puljića sa svojom novom misijom, dok mu je kardinal Puljić poželio dobrodošlicu i uspješno ostvarenje poslanja dobivenog od pape Franje.

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa Henryka Hosera potkraj svibnja trajnimapostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ‘ad nutum Sanctae Sedis' (na raspolaganju Svetoj Stolici).

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost, navodi se u priopćenju. Kako je pojašnjeno, radi se o isključivo pastoralnoj službi koja se nastavlja na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru u veljači prošle godine, a koju je dovršio u prethodnim mjesecima.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata.

Prema tvrdnjama tada šestero djece Gospa se ukazala prvi put 24. lipnja 1981. godine. Nekima ukazanja traju do danas. Zbog svojih poruka Gospu iz Međugorja naziva se Kraljicom mira.

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo fenomen Gospinih ukazanja u Međugorju. Po dovršetku posla svoj su izvještaj dostavili Kongregaciji za nauk vjere. Hoser je u kolovozu prošle godine izjavio da će "Sveti otac najvjerojatnije priznati prva Gospina ukazanja u Međugorju".

Sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine. Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome, rekao je nadbiskup Hoser.