Gospino ukazanje promatralo više od 25.000 ljudi

...međugorskoj vidjelici Mirjani Dragićević-Soldo na Podbrdu kod Plavog križa u Bijakovićima u međugorskoj župi. Najviše je bilo Talijana, uz hodočasničke skupine iz RH, Njemačke, Austrije, Engleske, Irske, Francuske, SAD-a, Poljske, Španjolske, Belgije, Slovačke, bile su i iz Kine, Libanona i Brazila. Vidjelica Mirjana je znatno prije ukazanja stigla do Plavoga križa. Da se probije lagano do mjesta ukazanja pomagali su joj članovi Udruge Kraljica mira.

Pjesma i molitva

Do samog ukazanja pjevala je i molila zajedno s hodočasnicima. Posebno su se i ovoga puta pjesmom istaknuli talijanski i hrvatski pjevači. A onda oko 8:42 sati molitva je utihnula. U tom trenutku Mirjana je lice i ruke uputila prema Gospi. U potpunoj tišini lice vidjelice bilo je ozareno. Na licima nekih hodočasnika zamjetne su bile i suze. U tom trenutku vidjelica Mirjana gledala u jednu točku na nebu, ,mir je bio božanstven. Čuli su se samo uzdasi i škljocanje brojnih fotoaparata. Vidjelica Mirjana je u tom trenutku razgovarala s Gospom. Gledali su kako Mirjana otvara usta, kima glavom tijekom razgovora s Gospom. Njezin šapat nije nitko mogao čuti... Nakon završetka ukazanja, pjesma je nastavljena, Mirjana je priopćila novu Gospinu poruku koja je pročitana na više jezika nazočnom puku. Ukazanje je trajalo šest minuta. Vrijeme je bilo idealno tako da se već sat vremena prije ukazanja, po strmom kamenitom terenu, koje vodi do Brda ukazanja, uspjeli popeti mnogi hodočasnici kako bi bili bliže vidjelici Mirjani i vidjeli tijek događanja za vrijeme Gospinog ukazanja, te čuli novu Gospinu poruku. Nakon šestominutnog ukazanja Gospa joj je dala poruku. Gospina poruka: - Draga djeco! Iznova vas pozivam da ljubite, a ne sudite. Moj Sin je po volji Nebeskog Oca bio među vama da bi vam pokazao put spasenja, da bi vas spasio, a ne da bi vam sudio. Ako želite slijediti mog Sina, nećete suditi već ćete ljubiti kao što vas Nebeski Otac ljubi. Kada vam je najteže ,kada padate pod težinom križa, ne očajavajte, ne sudite, već se sjetite da ste ljubljeni i hvalite Nebeskog Oca zbog Njegove ljubavi. Djeco moja, ne skrećite s puta kojim vas vodim, ne srljajte u propast. Neka vas molitva i post osnaže da mognete živjeti onako kako bi to Nebesko Otac želio, da budete moji apostoli vjere i ljubavi, da vaš život blagoslivlja one koje susrećete, da budete jedno s Nebeskim ocem i mojim Sinom. Djeco moja, to je jedina istina. Istina koja vodi k vašem obraćenju, a onda i obraćenju sviju onih koje susrećete, koji nisu upoznali moga Sina, sviju onih koji ne znaju što znači ljubiti. Djeco moja, moj Sin vam je darovao pastire, čuvajte ih, molite za njih! Hvala vam.

Ukazanja vidjelici

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom ukazanju Gospa je, povjerivši joj 10. tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje, i to 18. ožujka. No, uz godišnje Mirjana svakog 2. u mjesecu ima i mjesečno ukazanja na kojem zajedno s Gospom moli za one koji nisu upoznali ljubav Božju.

Vecernji.ba