Gospa Međugorska: Draga djeco! Molim vas da molite za svećenike

medjugorje-drugi-dan-uskrsa
„Draga djeco! Pozivam vas da budete darežljivi u odricanju, postu i molitvi za sve one koji su u kušnji, a vaša su braća i sestre. Na poseban način vas molim da molite za svećenike i sve posvećene da još žarče ljube Isusa, da Duh Sveti ispuni njihova srca radošću, da svjedoče Nebo i nebeske tajne.

Mnoge duše su u grijehu, jer nema onih koji se žrtvuju i mole za njihovo obraćenje. Ja sam s vama i molim za vas da vaša srca budu ispunjena radošću. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu."

Službeni portal župe Međugorje objvaljuje i vijest o trojici prijatelja, Kristijanu Kezeriću, Robertu Čergaru i Roku Paliću, koji su iz Zagreba pošli pješice na hodočašće u Međugorje u subotu 16. rujna. Sva trojica su iz župe Svih svetih, Sesvete. Na ispraćaju su bili pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski uz župnika preč. Marija Miglesu.

Za program Radiopostaje „Mir" Međugorje Kristijan Kezerić je u telefonskom razgovoru rekao da put protječe u najboljem redu:

- Mi često hodočastimo u Mariju Bistricu, i na jednom od tih hodočašća se rodila ideja o hodočašću u Međugorje. Bilo nas je u početku više i kako je vrijeme odmicalo neki od naših prijatelja su odustali, zbog obveza. I ostalo je nas troje. Vrlo brzo smo se odlučili poći.

Htio bih se zahvaliti našem župniku, koji je uz nas cijelim putem. Uz njega je i dragi naš bivši kapelan i prijatelj Ivan Vučak, koji je sad u župi Alojzija Stepinca u Krašiću. Prolazimo 30-ak kilometara dnevno. Trebali bi stići u Međugorje u subotu 30. rujna, poručio je Kezerić.

MISIJA / MEDJUGORJE.HR