Gospa je kazala: “Ovo vrijeme koje mi živimo je vrijeme odluka”

...i župnog ureda Međugorje, posvjedočila je što joj se sve dogodilo nakon što je na Brdu ukazanja 24. 6. 1981. godine prvi put vidjela Gospu.

Svjedočenje

Spomenula je kako su ona i Ivanka kao dvije djevojčice od 15 i 14 godina toga dana htjele su biti same. Izašle su iz sela i šetale ispod brda koje se sada zove Brdo ukazanja. U jednom trenutku Ivanka joj je rekla: "Ja mislim da je Gospa na brdu".No, Mirjana je smatrala u tom trenutku to nemogućim. Htjela se vratiti u selo, ali kad je došla do prvih kuća osjetila je jak poziv koji ju je vratio nazad. Ivanka je bila na istom mjestu. Ona mi je rekla da pogledam i pogledala sam prema brdu, između kamenja vidjela sam jednu ženu u dugoj sivoj haljini kako drži dijete u naručju. U meni se miješalo više osjećaja, a pobijedio je onaj da bježim - kazala je nazočnima vidjelica Mirjana. Pobjegla je kući i rekla baki kako je vidjela Gospu. Baka joj je rekla da uzme krunicu i ide u svoju sobu moliti, te pusti Gospu "neka je na nebu gdje jeste". Nije Mirjani bilo do rasprave, samo do molitve i mira. Sutradan je pomagala svojim ujacima kao i svaki dan i nije imala priliku da vidi ostale vidioce. Ali kad je bilo vrijeme u koje je vidjela Gospu dan prije, ponovno je u sebi osjetila taj poziv. Rekla je ujacima da mora ići ispod brda. I oni su pošli sa njom da vide što se događa. "Kad smo došli ispod brda skoro pola sela je tu bilo. Jer sa svakim od vidioca je pošao netko. Mi smo vidjeli Gospu na istom mjestu samo ovaj put nije imala dijete u naručju. I taj dan 25. 6. 1981. je bio prvi put da smo došli baš Gospi. Ona se predstavila: - Ja sam Kraljica mira, djeco moja ne bojte se. I tako su počela naša svakodnevna ukazanja - priča Mirjana i dodaje: - Vrlo kratko smo imali ukazanja na brdu. To je bilo vrijeme Jugoslavije. Za nekoliko dana došla je policija s psima i brdo je bilo opkoljeno. Tko bi išao na brdo, odveden bi bio u zatvor. Ali već tih prvih dana Gospa je pokazala nekoliko čuda, tako da su nam mještani vidjevši to sve povjerovali i pomagali. Na primjer pisalo je na nebu. "Mir". To su vidjeli mještani. Onda križ na Križevcu je nestajao, pokazivala se Gospa odjevena u bijelo. Bila su i dva čudotvorna ozdravljenja. Tih dana imali smo ukazanja na raznim mjestima samo je bilo bitno da se ne zna prije gdje smo. Ja sam imala tako svakodnevna ukazanja sve do Božića 1982. godine, istaknula je Mirjana. Tada joj je Gospa dala desetu tajnu i rekla joj da izabere svećenika kojem će reći tajne.

Deset dana prije što će se to dogoditi i gdje reći će odabranom svećeniku. Sedam dana će potom oni će provesti u postu i molitvi, a tri dana prije on će reći tajne svima. "Gospa uvijek kaže nemojte govoriti o tajnama. Molite. Jer ko osjeća mene kao Majku, a Boga kao svoga oca nema straha ni od čega. Ona kaže da strah imaju još samo oni koji nisu upoznali ljubav Božju. Gospa je rekla: - Draga djeco što sam počela u Fatimi ,završit ću u Međugorju. Moje će srce sve pobijediti. Ako će srce naše nebeske Majke pobijediti, čega se onda trebamo bojati - zapitala vidjelica Mirjana pred hodočasničkim mnoštvom.

 

Kad je bilo ukazanje za Božić 1982. godine, Gospa joj je rekla da neću imati više svakodnevna ukazanja. Rekla je da će to biti jedanput godišnje 18. 3. i da će ukazanja imati dok bude živa. Isto tako joj je rekla da će biti izvanredna ukazanja i ta ukazanja ne zna do kad će ih imati. Počela su 2. 8. 1987. i traju i dan danas. Ta su ukazanja i molitva za nevjernike. Gospa nikada ne kaže nevjernik - već onaj koji nije upoznao ljubav Božju. Ona traži svakodnevne molitve za njih. Gospa kaže: "Ovo vrijeme koje mi živimo je vrijeme odluka". Svi vidioci imaju neku misiju. Mirjanina j moliti za one koji još nisu upoznali ljubav Božju. "Najvažnija Gospina poruka koju često ponavlja je sv. misa, ali ne samo nedjeljom. Gospa nam je jednom prilikom rekla.

Molitve

- Ako trebate da birate između viđenja mene i sv. mise, izaberite sv. misu jer za vrijeme mise moj Sin je s vama. U svim godinama ukazanja ona kaže molite da mogu moliti svoga Sina za vas. Isus je na prvom mjestu. Ako je itko privilegiran, kako sam to ja razumjela slijedeći poruke, onda su to su naši svećenici. Oni ne trebaju vašeg suda i kritike već molitve i ljubavi. Nemojte izgubiti povjerenje kod svećenika. Uzmite krunicu i molite. Ima puno danas kritike, a tako malo ljubavi. Gospa puno insistira na molitvi za njih. Jer Gospa kaže kad vas svećenik blagoslivlja, moj Sin vas blagoslivlja. Ona traži da vratimo molitvu u obitelj. Roditelji za to imaju veliku odgovornost. Gospa traži da srijedom i petkom postimo o kruhu i vodi. Mi možemo imati sve na svijetu, ako nemamo mir koji daje Isus Krist, nemamo ništa. Gospa traži da se ispovijedamo barem jedan put mjesečno, traži Bibliju u našim obiteljima - kazala je na vidjelica Mirjana.