FOTO  Posjetili smo Festival slastica u Međugorju

Festival slastica, Međugorje

Na platou prodajnog centra Park & Shop u Međugorju ovoga vikenda održao se 8. Festival slastica.

Brojni posjetitelji mogli su uživati u bogatom izboru raznih slastica, od torti, raznih vrsta kolača, tradicionalnih i hercegovačkih slastica domaće izrade.

Festival je pratila i glazba uživo, dok su oni najmlađi uživali u dječjem programu vanjske i unutarnje igraonice.

Ispred samog centra susreli smo i voditeljicu marketinga prodajnog centra Park & Shop Moniku Planinić koja je za Hercegovina.info kazala:

-Mogu reći kako smo prezadovoljni, i da je ovo možda i najuspješniji Festival slastica do sada. Rradimo ga dva puta na godinu u proljeće i jesen, ali mogu slobodno potvrdi kako je ovaj izazvao najveće zanimanje posjetitelja. 

Festival slastica,Međugorje

Tko su sve izlagači jesenskog Festivala slastica?

-Neki izlagači su već profesionalci i odlični su u svom poslu, dok neki izlažu po prvi puta i ovo je veliko iskustvo za njih. Tu su nam izlagači iz cijele Hercegovine; Kristina Torte, Slatki zalogajčić slastice, slastičarna Lanola, Dragana Torte, slastičarna Lana, Rock' n' Raw slastice, slastičarna Mia, Cake design by Leluške. Uz slastice kao što možete vidjeti tu je i štand s tradicionalnim hercegovačkim uštipcima. Ovaj Festival jednako tako priprema je i za Božićni sajam koji nas uskoro očekuje, kazala je Monika Planinić.

Jedan od štandova koji je našoj ekipi zapao za oko jeste onaj s tradicionalnim hercegovačkim slasticama, kojega vodi Širokobriježanka Marija Ćeškić. Inače Marija ima veliku ljubav prema svom rodnom kraju i svojoj Hercegovini iz kojeg je nastao i njezin brend "From Herzegovina with love".

Upravo je po prvi puta predstavljen i "Hercegovački brownie" produkt brenda, ali smo kušali i starinsku hercegovačku tortu od oraha.

Festival slastica,Međugorje

"Hercegovački brownie" oduševio je brojne

Festival je prokomentirala i sama Marija.

-Festival slastica pokazuje iz godine u godinu svoj značaj i zainteresiranost kako izlagača, tako i posjetitelja. Lijepo je vidjeti i posjetitelje kako podržavaju male obrtnike i u tome vidim jedan od uspjeha ekonomije Hercegovine, kao i odličnu gastro ponudu Hercegovine, kazala je Marija Ćeškić za Hercegovina.info.