Dolazak Hosera u Međugorje jasan je znak da je to svetište važno Vatikanu

Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Moser, Međugorje, biskup Ratko Perić, Henryk Hoser, Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Hoser, Međugorje, župa, nadbiskup Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, mons. Hoser, Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henryk Hoser, mons. Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Henryk Hoser, Međugorje
Na upit što je bila papina poruka, župnik Marinko Šakota kaže: ''Po svemu što vidimo, rekao mu je da je Međugorje važno za Crkvu i vjerujem isto tako za mir u svijetu jer odavde ide poruka koja je osvojila mnoge u svijetu.''

Hoser u Međugorju ostaje na neodređeno vrijeme. Radi se isključivo o pastoralnoj službi, priopćio je u svibnju Vatikan. Šakotu smo pitali hoće li Hoser kontrolirati i financije. ''Kod nas je sve transparentno, otvoreno, prošle godine kad je bio sve je predočeno i čovjek je bio sasvim zadovoljan'', dodaje fra.

Milijuni hodočasnika stigli su u posljednjih 37 godina u Međugorje. Sve je počelo  ukazanjima 1981. Hodocasnici i danas stižu. Službeni stav Vatikana o Međugorju još se čeka.

Dolazak Hosera u Međugorje jasan je znak da je to svetište važno Vatikanu, da se tu događa nešto veliko i da ga je potrebno motriti. Činjenica da će od sada Međugorje biti pod izravnim nadzorom Vatikana neće se baviti fenomenom ukazanja nego pastoralom i hodočasnicima. Znači li to da ovime prestaje uloga biskupa Perića, međugorski župnik je odgovorio niječno, ali da će sada imati izravnu pomoć kod pape Franje. Ponekad u Međugorju, kaže, nedostaje ispovjednika na pojedinim jezicima i tu može pomoći Hoser.

Dnevik.hr