Članovi HGSS-a Čitluk s brda Križevac spasili ozlijeđenog Španjolca

03.01.2015

Španjolski državljanin Felix Gonzales Gomez Connejo (1963), sa Tenerifa, uspješno je evakuiran s brda Križevac.

Nakon pružanja prve pomoći i imobilizacije, usljedio je transport do podnožja brda i prijevoz do Doma zdravlja Čitluk gdje je medicinski zbrinut. Radi se o ozljedi koljena. 10 članova HGSS Čitluk s pročelnikom stanice Žarkom Peharom koji je vodio akciju spašavanja je sudjelovalo u ovoj intervenciji koja je završila u 15.30 sati.

Na terenu su dva tima HGSS Čitluk koji pokušavaju locirati drugog ozlijeđenog za kojeg imaju neslužbenu informaciju kako se radi o Talijanskom državljaninu

Spašavatelji koji su obišli sve staze na brdu Križevac i nisu uspjeli pronaći drugu osobu. Sumnja se kako je dojava o drugom ozlijeđenom bila pogrešna i da se odnosila na Španjolca koji je upravo spašen. Kako je informacija dolazila od više grupa koje su danas pohodile brdo Križevac, moguće je da je došlo do krivog prijenosa informacija i da se radilo o istoj osobi, a HGSS Čitluk je žurno odgovorio na poziv i krenuo na teren ne imajući mogućnost i vrijeme za provjeru informacije. To se već događalo i događa se često, pogotovo u potragama gdje s terena stižu informacije koje se nakon provjere pokažu nepouzdane - navode iz HGSS-a Čitluk .

Brotnjo.info

Tagovi: Međugorje HGSS
loading...