Buffon na molitvi na Brdu ukazanja i Križevcu

Iako su neki mediji pisali kako je više puta posjetio ovo hodočasničko mjesto, Buffon je to u srijedu ujutro preko svog vodiča Mike Vasilja demantirao. Još prije početka Europskog prvenstva prvi vratar talijanske reprezentacije i jedan od najboljih vratara svijeta odlučio je posjetiti svetište Kraljice mira u Međugorju, piše vecernji.ba .

Ispovijed u Međugorju

Simpatična je bila jedna starija talijanska hodočasnica - na naš upit zna li da je Buffon u Međugorju kratko je kazala: "Znam. Došao se ispovjediti, kao i mnogi koji dolaze ovdje." Poznati Talijan je doista bio na ispovijedi u Međugorju. Na talijanskoj misi nije bio zbog poznate talijanske euforije, te je to propustio za novi dolazak u Međugorje. Boravak u hercegovačkom svetištu vratar talijanske reprezentacije i Juventusa Buffon, kao i Manccini, u Međugorju je htio doživjeti trenutak kada međugorski vidioci tvrde da imaju ukazanje Gospe, Kraljice mira . U utorak u 18.40 sati bio je pokraj Ivana Dragićevića u trenutku kad je vidjelac imao svoje redovito dnevno Gospino ukazanje. Nikakvih posebnih komentara nije se moglo dobiti ni od vidioca ni od talijanskog najboljeg vratara koji je u utorak stigao na svoje prvo hodočašće u Međugorje.

Susret s vidjelicama

Iz hercegovačkog svetišta Buffon je očito želio ponijeti potpuno iskustvo pa se u srijedu susreo i s vidjelicom Mirjanom Dragićević -Soldo, a već u utorak i s Ivankom Ivanković -Elez. Molio je na Brdu ukazanja kod Gospina kipa i na brdu Križevcu. A privatnim zrakoplovom u srijedu poslije podne otputovao je iz mostarske Zračne luke.