Međugorje: Gradit će se autobusni kolodvor

Naime, autobusi na redovnim linijama koji dolaze u Međugorje, godinama se zaustavljaju na neprikladnom stajalištu, gotovo na glavnoj cesti u blizini međugorske Pošte, ugrožavajući tako sigurnost sudionika u prometu.

Opasnost predstavlja i to što se autobusi, kako bi došli na to stajalište, moraju okretati na obližnjem, vrlo frekventnom raskrižju, iznad mosta, na potoku Lukoću. Izgleda da bi se ovaj dugogodišnji problem za autoprijevozne kuće i njihove redovite linije za Međugorje uskoro mogao riješiti. Naime, vijećnicima je na posljednjoj sjednici predstavljen idejni projekt budućega autobusnog kolodvora.

Glede toga, na istoj sjednici Vijeća donesena je odluka o zamjeni zemljišta s PZ “Agroplod”, čime bi se dobilo oko 900 četvornih metara prostora za izgradnju autobusnog stajališta u Međugorju. Za potrebe autobusnoga kolodvora bit će zamijenjen prostrani dvorišni prostor ispred “Agroplodove” zgrade uz glavnu cestu, a “Agroplodu” je dodijeljeno odgovarajuće zemljište iza njihove zgrade. Tako će na tom prostoru, u neposrednoj blizini Pošte i Policijske postaje, biti izgrađen mini autobusni kolodvor.

On će, prema idejnom rješenju, imati tri perona isključivo za linijski autobusni prijevoz, rampu za ulaz i izlaz autobusa i četiri stajališta za taksi. Izrađeno je idejno rješenje nakon kojeg će se izraditi glavni projekt, a potom će se krenuti u realizaciju izgradnje kolodvora kako se autobusi na domaćim i međunarodnim linijama ne bi više zaustavljali na glavnoj ulici u Međugorju. Vjeruje se da će u ovoj godini početi realizacija ovog važnog projekta za svjetski poznato Međugorje.

slobodnadalmacija.hr