Mate Bulić: Uvijek treba nastojati učiniti dobro jer je to obveza svakog kršćanina

Mate Bulić, koncert, Mate Bulić, koncert, Mate Bulić, Mate Bulić, blatnica, Mate Bulić, Thompson, donja blatnica, donja blatnica, Gornja Blatnica, blatnica, Mate Bulić, Mate Bulić, spot, Mate Bulić, u zdrav mozak, Mate Bulić, kandidati, Mate Bulić, Mate Bulić, Mate Bulić, Mate Bulić, Mate Bulić, Dobar loš zao emisija, naša tv, Mario Vrankić
 U više takvih hvale vrijednih dobrotvornih akcija sa svojim je prijateljima više puta sudjelovao „kralj hrvatske dijaspore", popularni Brotnjak iz Donje Blatnice Mate Bulić.
Prisjetimo se samo da je sredinom kolovoza 2013. godine Mate Bulić sa svojim prijateljima na prostranom platou ispred filijalne crkve sv. Franje u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici održao dobrotvorni koncert pod nazivom „Hvala prijatelji", na kojem su prikupljana sredstva za uređenje dvorišta i okoliša te filijalne crkve. Bio je to veličanstveni glazbeni spektakl i ugođaj kakav nikad prije nije zabilježen u Brotnju, a upriličio ga je Mate Bulić sa svojim brojnim prijateljima - odreda poznatim estradni umjetnicima. Tu lijepu tradiciju Mate Bulić sa svojim prijateljima nastavio i u kolovozu prošle godine kada je u svojoj Donjoj Blatnici također upriličen veliki humanitarni koncert simbolična naziva „Za naše anđele" s kojeg je prihod iskorišten za pomoć čitlučkoj Udruzi „Susret" koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnom potrebama s područja cijeloga Brotnja.

Nastavljajući tradiciju svog velikodušnog i plemenitog djelovanja, Mate Bulić će i ove godine, točnije 11. kolovoza s početkom u 20,30 sati, ispred crkve u rodnoj Donjoj Blatnici okupiti svoje brojne prijatelje i estradne umjetnike i s njima upriličiti novi humanitarni glazbeni spektakl pod nazivom „Koncert ljubavi za više radosti".

Član Organizacijskog odbora tog blatničkog spektakla, Mario Odak rekao nam je kako će ove godine prihod s Matina koncerta u Donjoj Blatnici biti iskorišten dijelom za pomoć čitlučkoj Udruzi „Susret", a dijelom za Klinički bolnički centar Mostar zato što su djeca najveća.

- Ove smo godine za predstojeći Matin koncert proširili i uredili parking prostor koji sada može primiti tisuću vozila i to u neposrednoj mjesta gdje će se održavati. Mi članovi Organizacijskog na čelu s Matom Bulićem očekujemo da će posjetitelja na ovogodišnjem koncertu biti više nego ikad, posebno stoga što će na ovogodišnjem humanitarnom koncertu, uz domaćina Matu Bulića, nastupiti i dva njegova kuma: Marko Perković-Thompson i Miroslav Škoro, zatim Dražen Zečić, Joško Čagalj Jole, Guiliano, Ivana Marić, Jozo Vučić, Zoran Begić, grupa „Gabrijel", klapa „Pasika",iluzionist Luka Vidović i drugi - ističe Mario Odak.

U telefonskom razgovoru, „kralja hrvatske dijaspore" Matu Bulića upitali smo zašto njegovi koncerti u rodnoj mu Donjoj Blatnici imaju humanitarni karakter i zašto se odlučuje raditi tato humane i plemenite stvari:

- Vidite, puno je novinara sa mnom razgovaralo, ali se nitko nije sjetio postaviti mi takvo pitanje. U obitelji sam odgojen tako da sam od svojih pokojnih roditelja te dida i babe naučio da čovjek uvijek treba nastojati učiniti nešto dobro, a i s Božje strane to je red i obveza svakog čovjeka kao kršćanina. To je dakle stvar kućnog odgoja jer sam od svojih ukućana kao dijete, a kasnije i kroz život slušao, da je učiniti nekome dobro velika stvar za svakog vjernika. Prema tomu, meni i mojim prijateljima Blatničanima pošlo je za rukom dobiti priliku za napraviti dobre stvari. To je kroz ove tri godine bio glavni motiv svih nas, a ako Bog da, tako ćemo i ubuduće razmišljati - ističe susretljivi Mate Bulić.

Što biste uoči koncerta poručili svojim obožavateljima iz cijele Hercegovine i susjedne Dalmacije koji će sigurno doći u D. Blatnicu?

- Mogu slobodno teći da će to na neki način biti događaj regije, a ne samo Hercegovine, iz razloga što se zna koja će sve zvučna imena doći i koliko će ljudi u donatorskom smislu u tom sudjelovati i podržati našu humanitarnu priču. Ja kao jedan od izvođača u tom segmentu i ovom prigodom pozivam sve ljude dobre volje, a znam da su tu uvijek i do kraja s nama bili, prepoznali i podržavali sve nas koji smo u ove koncerte ugradili svoje dobre namjere. Vjerujem da podrška neće izostati ni ovoga puta te da će, kako sam informiran, na koncert doći mnogi iz cijele Hercegovine, Dalmacije i šire regije. Očekujem spektakl koji će biti najbolji dosad jer kako vrijeme odmiče mi smo sve iskusniji - kaže Mate.

Gdje „kralj hrvatske dijaspore" provodi ovogodišnje često kišovite ljetne dane?

- Ja sam ljeti manje-više, što se ono veli, stacioniran u Blerima i na neki način je to moja jedna životna preokupacija. Tu živim stalno, a onda idem za Njemačku u grad koji jena neki način moja centrala. Ali, moja Blatnica, moji ljudi, moji prijatelji, moj zavičaj su mi uvijek u srcu i kad god imam trenutak slobodna vremena uvijek dolazim i dolazit ću k njima. A kad se jednom budem sabirao i pravio rekapitulaciju svog života, onda ću se opet vratiti rodnom domu svom - rekao nam je na kraju veliki hrvatski domoljub i zabavljač Mate Bulić .

Kažimo i to da će, kao i na protekla dva Matina humanitarna koncerta, cijena ulaznica za ovogodišnji koncert bit će pristupačna, dapače simbolična s obzirom da će nastupiti toliko poznatih i priznatih imena hrvatske i hercegbosanske estrade, a pogotovo kad se zna da će novac doista biti iskorišten u plemenite svrhe.

U sklopu priprema za ovogodišnji koncert neposredno iza crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici napravljen je veliki parking te je probijen novi put koji je spojen s lokalnom prometnicom iz Donje prema Gornjoj Blatnici kod Bubnja doca.

Mile Pavlović - Brotnjo.info