Majkama za vrijeme porodiljnog odsustva 80 posto plaće u HNŽ-u

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj je sjednici u Mostaru usvojila Informaciju Ministarstva prosvjete, ...

... znanosti, kulture i športa HNŽ-a o stanju u obrazovanju u školskoj 2017./2018. godini s aspekta pravnoga okvira, odgojno-obrazovnih procesa i ustanova, preko materijalnih i kadrovskih uvjeta.

U Informaciji, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru, posebno je istaknuto kako je potrebno donošenje novih zakonskih propisa i podzakonskih akata, koji bi cjelovito i sustavno regulirali područje obrazovanja.

Također, predložene su i mjere za poboljšanje stanja u obrazovanju usmjerene ka kvalitativnom poboljšanju i unaprjeđenju cjelovitog obrazovnog sustava. Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju prava na naknadu plaće i visine naknade ženi-majci u radnom odnosu kod korisnika Proračuna HNŽ za vrijeme porodiljinog odsustva.

Odlukom je utvrđeno pravo na naknadu plaće u ukupnom iznosu 80 posto plaće koju je žena-majka ostvarila u mjesecu prije stupanja na porodiljino odsustvo. Na današnjoj sjednici, Vlada je prihvatila Nacrt Sporazuma o sufinanciranju izravne tehničke potpore Projekta Integriranog lokalnog razvitka (ILDP).

Sudjelovanjem u Projektu Vlada će dobiti potporu kako bi bio afirmiran funkcionalan sustav za planiranje i upravljanje razvitkom. Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju utroška 210.000 KM za unapređenje rada medijskih kuća i redovito praćenje provedbe Programa rada Vlade i drugih institucija HNŽ-a, priopćeno je iz županijske Vlade.

Večernji list

25.10.2017 u 20:02