Vodopad Kravica: Bit će postavljen novi videonadzor te plutače radi sigurnosti kupača

vodopad kravice, kravice

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, znan kao oaza u kamenu, već je nekoliko godina nezaobilazno odredište brojnim svjetskim putnicima. Čarobnim slapovima koje tvori Trebižat, jedina ponornica u Europi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, dolaze se diviti turisti sa svih meridijana. Da je broj, pogotovo stranih turista, iz godine u godinu sve veći, potvrđuju nam iz Javnog poduzeća Parkovi, koje upravlja ovim jedinstvenim lokalitetom.

- Posljednjih godina bilježimo uistinu progresivan i značajan porast broja posjetitelja i nema sumnje da će on i dalje rasti uz naš simultan doprinos domaćem i međunarodnom brendiranju lokaliteta Kravica kao izvanredne turističke atrakcije - kazao nam je Nikica Vučić iz Parkova.

Prethodnih godina imali su značajna ulaganja u infrastrukturu, a i ove godine planiraju brojne novitete u cilju obogaćivanja turističke ponude ovoga hercegovačkog bisera. U cilju bolje sigurnosti posjetitelja, ali i kupača, bit će postavljeni dodatni videonadzor te nove plutače u blizini slapa. U planu je, također, izgradnja vidikovca, koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje.

- Izgradnja vidikovca, novih suhozida, proširenja ili obnove infrastrukturalnih kapaciteta predmet je izrade idejnog projekta koji će sustavno obuhvatiti šire područje lokaliteta Kravica. U tom smislu, njegova pozicija ili tehničke pojedinosti bit će poznate po završetku dokumentacije - iznio je Vučić.

Cijena ulaznice, kazao je Vučić, neće rasti ove godine.

Cijena za odrasle je osam KM, a četiri KM za učenike od sedam do 18 godina, prenosi Dnevni avaz.