Učiteljica u Crvenom Grmu dječju igru pretvorila u bezobrazluk

Čapljina, karneval, Crveni Grm, učiteljica, karneval
Kako je za Dnevni list ispričao Jure Nižić iz Crvenog Grma, na završnom natjecanju djece u plesu s narančama, učiteljica, koja je koordinirala cijelim programom, izabrala je svoje favorite natjecanja i uspjela izboriti njihovu pobjedu.

"Cijeli dan karnevalske svečanosti je prošao bez problema i sve je bilo u savršenom redu dok nije došlo vrijeme da organizatori podijele nagrade i maskiranoj djeci, kada su se pojavili problemi", priča ogorčeni Jure Nižić, koji je prisustvovao cijelom događaju.

"Natjecanje je osmišljeno tako da djeca plešu u paru s narančom između njihovih glava, točnije čela, a pobjednik je onaj par kojem do kraja plesa naranča ne ispadne. Među djecom se našla i učiteljica koja pomaže djeci shvatiti pravila. Ples je počeo, djeca su plesala i kako je kojem paru ispadala naranča, tako su se djeca u sportskom duhu, pošteno i bez ljutnje, udaljavala s plesnog podija", kaže Nižić napominjući kako je sve bilo u redu dok posjetitelji, i on osobno, nisu shvatili da učiteljica među djecom ima svoje favorite.

"Za svoje favorite ona je žarko željela pobjedu, a zbog toga nije prezala ni pred čim", kazao je Nižić, navodeći kako su učiteljičini favoriti na kraju ipak došli do finala s još jednim parom djece.

"Kako se glazba ubrzavala, učiteljica je sugerirala da se natjecanje privodi kraju te da se 'njezin' par proglasi pobjedničkim, međutim, organizatori nisu prihvatili taj prijedlog, već su odlučili nastaviti natjecanje. Nakon što se ritam glazbe još ubrzao, na njezino iznenađenje, naranča je ispala njezinim favoritima, na što je ona reagirala riječima da je taj par pobjednički, jer je drugi par djece, pravi pobjednici, zapravo varao", priča Nižić, naglašavajući kako je odmah nakon tih njezinih riječi među gledateljima nastao žamor.

"Učiteljica je potom zatražila da se ponovi natjecanje, što su organizatori i učinili, i na kraju su njezini favoriti pobijedili, čemu se ona više radovala od same djece", kaže Nižić, dodajući da očito ni organizatore ni učiteljicu nije briga što je djeci pogaženo dostojanstvo, što je dječja igra pretvorena u bezobrazluk te da je jedno dijete ostatak večeri provelo sa suzama u očima, ali je ipak imalo više dostojanstva i od učiteljice i od organizatora jer je nastavilo s veseljem bez obzira na gorak okus prijevare.

"Zar upravo ovakvi događaji nisu doveli karneval našega mjesta na dno dna otkuda ste ga uspjeli podignuti", postavio je pitanje organizatorima na kraju svoje priče Nižić i naglasio kako ne želi nikoga blatiti niti osuđivati, već samo ukazati na neke činjenice kako se ovakve stvari ne bi događale i ubuduće.