Svetlana od Broza, od Ljubuškog pokušava napraviti grad slučaj

Film je režirala Svetlana Broz unuka čovjeka čijom su zaslugom život izgubili mnogi ljubušaci, čije se kosti i dan danas iskapaju iz masovnih grobnica. Otkuda veza između Neđe i Svetlane pitanje je svih pitanja na koja do danas nitko nije dao odgovor. Priče o humanitarnom radu Svetlane pale su u vodu nakon izjave njenog rođenog sina koji za svoju majku tvrdi da je lažna humanitarka i zlostavljačica.

Jedina veza između njih dvoje može biti samo zloglasna UDBA, koja ni danas očito ne miruje i to je jedino logično objašnjenje svih ovih događanja u Ljubuškom. Film je po kazivanju onih koji su ga gledali, a koji su dobri poznavatelji prilika u Ljubuškom pun neistina i sliči na propagandi materijal kojim su nas godinama trovali visoki državni i partijski dužnosnici ex države. Da nije tako zar bi se oko filma digla sva ova buka koja je doprla i van granica BiH? Federalni mediji su sve to iskoristili dodano podgrijavajući ionako užarenu atmosferu, te iz sata u sat stižu članci o fašistima koji oštre noževe i koji na svakom koraku napadaju neistomišljenike. Spominju se fašizam, antifašizam, diskriminacija, sačekuše, vampiri žedni krvi, noževi i što sve ne što nema nikakve veze sa istinom. Sporni film u kome se veliča lik i djelo pojedinca koji je „spašavao" svoje sugrađane muslimane od svojih povampirenih sugrađana hrvata dio je specijalnog rata koji se vodi na ovim prostorima.

Film Neđo od Ljubuškog samo je instrument u rukama gospođe Broz koja je postigla svoj krajnji cilj, a on je dovesti jedan miran grad u centar pozornosti i u njemu izazvati nemire koji bi pokazali svijetu kako većina terorizira manjinu. Nakon filma o „heroju" loptica je prebačena na „heroinu" Šteficu koja je postala simbol borbe protiv fašizma, a po Svetlani Ljubuški je leglo i simbol tog fašizma na čelu sa gospođom koja se usudila verbalno i fizički sukobiti se sa Šteficom od Svetlane. Svetlana od Broza uspjela je u nakanama i sada zadovoljno miljama daleko od Ljubuškog ispaljuje otrovne strelice prema građanima tog grada. Štefica od Svetlane sa druge strane ostala je na licu mjesta, na prvoj crti obrane između dobra i zla, ili kako Svetlana voli reći između fašizma i antifašizma.

Ovaj puta javno pitamo gospođu Svetlanu da li postoje neki Neđo i Štefica u Bugojnu, Konjicu, Jablanici, Varešu, Sarajevu, ili u bilo kojem gradu ili mjestu odakle su prognani Hrvati u prošlom ratu? Ako ima zašto usporedo sa ovim nije snimila film o njima, te ga  prikazala  u Bugojnu ili u Grabovici gdje su ratni zločinci zatrli sve što je bilo hrvatsko?

Gospođo Broz narodu u Hercegovini je dosta generaliziranja, pogotovo od strane unuke čovjeka koji je u smrt poslao tisuće nevinih ljudi sa ovih prostora. Preživio je ovaj narod na tvrdom kamenu i crkavici i turski, a i zulum vašeg djeda, te će preživjeti i nadživjeti vašu ideologiju. Ko vas gospođo Broz zna bolje od vašeg sina koji za vaš humanitarni rad kaže:

Sve je to jako lijepo, samo da to radi osoba koja ima moralno pravo da se bavim tim poslom, da ne radi osoba koja je najviše zla nanijela svojoj obitelji, svom ocu, majci, bratu i sinu. Ja želim da ukažem ljudima u BiH kakva je moja majka i da ona nema moralno pravo da drži predavanja širom BiH i širom svijeta.

Toliko o tome, nažalost previše se prašine diglo o ženi koju ni bliža obitelj ne voli, niti poštuje. Svetlana od Broza ispunila je svoj cilj, ali znat će joj Ljubuški odgovoriti na pravi i dostojanstveni način.

hercegovina.info