Sutra veliki karnevalski dan u Ljubuškom

Ljubuški, karneval

..., sutra je na rasporedu veliki karnevalski dan sa cjelodnevnim događanjem.
Pripreme za sutrašnju manifestaciju traju puna 4 mjeseca. Kolona automobila će krenuti u ranim jutarnjim satima iz mjesta Prolog, a središnji događaj karnevala biti će velika karnevalska povorka ulicama grada koja će krenuti u 12,30h od Osnovne Škole Marka Marulića u samom centru grada. Ovogodišnja karnevalska povorka broji čak 22 skupine što je rekord Ljubuškog Karnevala u veličini povorke. Osim domaćih skupina, po prvi puta stižu i karnevalske skupine iz drugih zemalja, Hrvatske i Crne Gore.

U 13 sati započinje središnji karnevalski program na Centru Malih Športova. Kroz humor, pjesmu, ples i brojne pošalice, sudit će se Haškom Tribunalu, i to jednakim poštenjem kao što je on sudio nama. Publici će se konačno predstaviti i Dedo Mraz, koji je prošle godine u Hercegovinu stigao u petom mjesecu i odnio sve poljoprivredne kulture. Osim toga, predstavljeni će biti i Bagrokorov zatvor te Narodni šparet, a upriličit će se i scenski prikaz borbe za Trg Maršala Tita. Sve će začiniti nastup poznatog afričkog ljubušaka Ante Antimona Čule, koji se nakon 10 godina vraća u svoj Ljubuški.
Po završetku programa na Centru malih športova, povorka mačkara i publike se ponovno seli u mjesto Prolog gdje sve završava tradicionalnom pučkom feštom dobuko u noći.