"Strujni udar" u Maloj Šipovači

struja, Tomislavgrad, krađa, elektroprijenos, dalekovod, Elektroprijenos bih, Kupres, Tomislavgrad,  rekonstrkcija dalekovoda, DV 110 kV , dalekovod
Rasvjeta na novoizgrađenom igralištu bila je u funkciji oko mjesec dana, u međuvremenu su Mali Šipovčani trebali izmiriti nagomilane dugove prema Elektru, pošto to nije urađeno isključen je veći dio rasvjete, a ostavljen jedan mali dio da bi se osigurala nesmetana opskrba igrališta strujom.

Međutim tada nastupa show na primitivni način, jer nekoliko primitivaca prijeti "rušenjem" trafostanice, ukoliko ne isključe i preostali dio tj. da se ugasi kompletna rasvjeta, tako i igralište ostaje bez struje.

U noćnim satima dolaze djelatnici Elektra u Šipovaču isključuju rasvjetu da problem ne bi eskalirao. U to vrijeme na igralištu se skupilo 20-ak momaka da zaigraju nogomet, vidjevši da je isključena struja oni idu tražiti krivca na lice mjesta, ali inicijatori ovog problema su preko žice nestali u vidu ptice, i tako vjerojatno izbjegli privremeni boravak u KBC Mostar :-)

Kako su pojasnili iz Elektra rasvjeta na igralištu je priključena na stup ulične rasvjete koji je najbliži igralištu direktno priključen na trafostanicu , direktan priključak na trafostanicu bi zahtijevao dodatna financijska sredstva s obzirom na udaljenost iste. No igralište bi trebalo dobiti rasvjetu najkasnije u sljedećem tjednu, kad to dopuste vremenski uvjeti, jer kiša stalno pada. Dakle igrači ne brinite svjetlo sigurno dolazi. Za sigurnu ,stabilnu, kvalitetnu i dugoročnu isporuku el.energije bit će potreban poseban priključak.

Za one koji ne znaju u Maloj Šipovači ima oko 45 stupova rasvjete, a 20-ak kuća. Nadamo se da će malonogometno igralište i u budućnosti biti mjesto okupljanja omladine iz cijelog sela, ali i susjednih Vojnića, Veljaka, a ne razdvajanja čemu teži samo manji broj ljudi koji su svoj kompas davno izgubili .

Sinn Fein & Coo | sipovacanews.bloger.hr