Štefica Galić širi laži i prikazuje Ljubuški kao faštističko leglo

Ljubuški, prosvjed, Ljubuški, štefica galić, laži
Stala je na stranu pobješnjelih fašista i brutalni napad proglasila „tučom", stoji u članku „Dozvola za ubistvo: Ljubuška policija fašistički napad označila tučom". Članak je objavljen na portalu Tačno.net koji se oglašava pod uredničkom palicom Štefice Galić.

Navedeni portal već danima iznosi neistine, laži, iskrivljuje povijesne činjenice, blati ljubuške udruge i same Ljubušake, te potpiruje nacionalnu netrpeljivost, čime pokušava unijeti nemir među lokalno stanovništvo.

Isti nerealan potez provukao se i kroz gore navedeni članak u kojem se spominje kako je Štefica Galić fizički napadnuta, te kako je u petak počela brutalna kampanja protiv njene obitelji.

Štefica Galić, kao urednica portala, konstantno se trudi da ovaj događaj „napuše"i naš grad pretvori u nekakvo fašističko leglo. Tekstovi koje dotična urednica odobrava prepuni su ekstremnih usporedbi poput: "zvuk oštrenja noževa nadglasao je crkvena zvona", čime ponovno vrijeđa Katoličku crkvu, a što se moglo prepoznati na nedavno prikazanom filmu "Neđo od Ljubuškog". Ista urednica se našla u Svetištu sv. Ante na Humcu čime je pokušala ostvariti provokaciju, i na žalost u tome je uspjela. Na portalu Tačno.net navedeno je: "Večeras su u Ljubuškom fašisti pretukli Šteficu Galić suprugu pokojnog Neđe Galića i našu glavnu urednicu."

Nažalost, na ovu vijest su nasjeli i pojedini hrvatski portali, poput Net.hr-a, Indeks.hr-a... u kojem se čini kazneno djelo i iskrivljuje službeni podatak kojeg je objavio MUP ŽZH na svojoj stranici, a kojeg vam prenosimo u cijelosti.

Ljubuški, 19. srpnja 2012. godine

Zbog velikog interesa javnosti, vezanog uz prekršaj protiv javnog reda i mira, koji se sinoć iza 22:00 h dogodio u mjestu Humac, općina Ljubuški, o istome izdajemo PRIOPĆENJE.

Sinoć iza 22 h, na Trgu sv. Ante u Ljubuškom, dogodio je se prekršaj protiv javnog reda i mira u kojem su sudjelovale dvije ženske osobe.Naime, u 22:30 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da su, zbog lakših tjelesnih ozljeda zadobivenih u tuči, u Domu zdravlja Ljubuški medicinsku pomoć zatražile Š. G. (49) iz Ljubuškog i V. D. (56) s Humca.Policijski službenici PU Ljubuški sinoć su uzeli izjave od Š. G. (49) te od V. D. (56), a u tijeku je uzimanje izjava od svjedoka. Po završetku prekršajne obrade, odnosno nakon utvrđivanje prekršajne odgovornosti, PU Ljubuški uručit će prekršajni nalog prekršajno odgovornoj osobi ili osobama.

UPRAVA POLICIJE MUP-a

Iz navoda u članku MUP-a ŽZH, očito je kako gospođu Galić nije napala skupina fašista ili pak teroristička organizacija. Dakle, nijedna od udruga u ovom činu nije sudjelovala, a gospođa, jedna od sudionica incidenta, NIJE predsjednica nikakve udruge.

Doista, žao nam je što je došlo do ovog incidenta, no isto tako znamo da gospođa Galić nije pretučena, niti su joj nanijete fizičke ozlijede ili nešto slično. Prema neslužbenim podacima, dotična gospođa Galić prva je udarila gospođu koja se njoj obratila s pitanjem: "Što radiš u Svetištu sv. Ante kojeg vrijeđaš svojim izjavama u filmu"?

Isto tako, poznato je da ljubuške građanske i braniteljske udruge do sada nisu htjele reagirati na pogrdne nazive poput "desničarske skupine", "fašisti", "skupine ekstremista", "seroljubi" i "dupeljubi", kao ni na medijsku hajku koju je priredila Svetlana Broz, Štefica Galić i ostali organizatori. Ne zaboravimo i suradnju istih sa sarajevskim medijima koji kao i uvijek blate hrvatski narod.

Potrebno je dodati kako glavna urednica portala Tačno.net, Štefica Galić, poziva federalni MUP da se uključi u istragu, čime pokušava srušiti autonomiju te izvršiti pritisak na objektivan rad djelatnika MUP-a ŽZH. Ti isti djelatnici su od strane Galićevih pohvaljeni, te im je javno izrečena zahvala na čuvanju "sigurnosti" u Ljubuškom.

Kao članovi udruga pitamo se što se treba dogoditi da nadležne institucije reagiraju na provokativne izjave Štefice Galić, kao i „poznate aktivistice za ljudska prava", Svetlane Broz, koja baš poput svoga djeda želi uskratiti pravo na drugačije mišljenje, pravo na prosvjede, a ta ista prava daje sebi. To isto dokazuje izjavom na portalu Poskok. info, a prenosimo vam dio iste: „S Poštovanjem, Vaša Svetlana Broz. (ignoriram dedine jame u Ljubuškom skroz)".

Zahvaljujemo gospođi Broz na ovoj izjavi te se nadamo da su je pročitale i nadležne institucije. Sasvim je sigurno kako ovom izjavom gospođa Broz "udara" na žrtve koje su i dalje u jamama i kojima se ne zna ni ime ni broj. Također, svime gore navedenim potvrđuje tko je napravio te jame, tko je pobio te ljude, kao i ulogu njezinog „slavnog" djeda u svemu tome.

Stoga, dragi građani, svih nacionalnosti, pridružite nam se na mirnom prosvjednom skupu "Istina od Ljubuškog" koji će se održati na Trgu domovinske zahvalnosti iza zgrade općine Ljubuški, u subotu, 21.07.2012., s početkom u 18h. Pokažimo kako Ljubuški nije nikakav teroristički ni fašistički grad - sve tolerira ali laž nikada!

ZAGRLIMO SE PRED SVIMA, NEKA VIDE DA NAS IMA!


Organizacijski odbor za mirni prosvjedni skup „ISTINA OD LJUBUŠKOG"