VIDEO  Skup "ISTINA OD LJUBUŠKOG" otkrio istinu

Skup je uslijedio kao reakcija na prikazivanje filma Svetlane Broz „Neđo od Ljubuškog" u kojem se iskrivljuju povijesne činjenice o Ljubuškom 1993. godine i kao odgovor na unošenje nemira među lokalno stanovništvo bošnjačkih medijia i dijela medija iz RH.

Udruge proizišle iz Domovinskog rata i neke nevladine organizacije odlučile su se održani prosvjedni skup nakon pokušaja Svetlane Broz preko svojih produženih ruka Memnune Mahić i Štefice Galić da od Ljubuškog naprave grad slučaj. Podjsećamo Štefica Galić je preko portala tacno.net prvo obmanula javnost navodeći da je napadnuta od strane huligana i preko Amera Bahtijar (mostarca koji mrzi sve što je hrvatsko) plasirala lažno vijest na sve bošnjačke portala i sramotne saveznike u RH, među kojima se posebno isticao net.hr, index.hr i tportal.hr.

Ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratio se general-pukovnik Željko Šiljeg.

- Svi smo povrijeđeni zbog neistine, zbog laži i lažnog svjetla u kojem su tendenciozno prikazani ljubuški Hrvati, kao fašisti, nacisti, zlotvori, zvijeri. Ljubuški nikada i nikome nije uskraćivao pravo na drugačije mišljenje i življenje, ali Ljubuški i Ljubušake, Hrvate i Hercegovce, vrijeđaju lažne etikete, neistine, blaćenja zato je bilo i za očekivati reakciju s jedne strane, a s druge strane poručujemo - organizirat ćemo okrugli stol ili javnu tribinu o istini, pravdi, životu i suživotu, čovjekoljublju, domoljublju, bogoljublju na koju pozivao i Svetlanu Broz - kazao je general Šiljeg.

Skup je počeo polaganjem vijenca ispod spomen obilježja svim žrtvama i minutom sjećanja, a završio čestitkom blagdana Ramazana svim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti.

Podsjećamo, medijska halabuka koja je u Ljubuški dovela čak i Al Jazeeru, prouzrokovana je filmom Svetlane Broz, koji govori o nekim događajima iz Domovinskog rata, konkretno iseljavanju Bošnjaka iz Ljubuškog.


Ljubuski-online