Šest novih učionica u SSŠ Ruđera Boškovića

Studenti Sveučilište Mostar
Uprava škole došla je na zamisao da se između dva krila školske zgrade napravi još šest učionica. Jedna od tih učionica bila bi namijenjena isključivo učenicima s posebnim potrebama. Škola se obratila za pomoć Vladi Republike Hrvatske i za tu namjenu dobila 85.000 kuna.

- Pokušat ćemo stupiti u vezu s međunarodnim humanitarnim organizacijama, nadamo se da će nešto uložiti i Općina Ljubuški i ZHŽ, a tražit ćemo pomoć i od gospodarstvenika. Dosad ništa nismo dobili od Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i pokušao sam doći do ministrice Melihe Alić, međutim, nisam uspio, dobio sam negativan odgovor da, imajući u vidu stanje u federalnom proračunu, za nekoliko godina nema nikakvih ulaganja u gradnju školskih zgrada. Jedno od rješenja je da se posao da nekom poduzetniku u obliku koncesije na određeni broj godina, koji će uložiti novac u gradnju, a u školskom prostoru otvoriti školsku kuhinju za učenike. To bi bilo lako ostvarivo rješenje, siguran sam da bi bilo zainteresiranih poslovnih ljudi - kaže Jozo Pivac, ravnatelj Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića.

Jozo Pivac, ravnatelj Srednje strukovne škole "Ruđer Bošković" Ljubuški

Ravnatelj Pivac razloge za izgradnju dodatnih učionica vidi i u tome što se planira uvođenje novih struka i zanimanja, među kojima su i građevinska - građevinski tehničar, klesarski tehničar i tehničar cestovnog prometa, i tu bi Općina Ljubuški trebala imati svoj interes budući da se predviđaju javni radovi na autocesti na koridoru 5C.
Izvijestiti hrvatsku Vladu o utrošenom novcu

- Idejni projekt je napravljen, izrada građevinskog projekta je pri kraju i tražit ću od načelnika Nevenka Barbarića da Općina snosi troškove projektne dokumentacije, a s novcem koji smo dobili od Vlade RH ćemo početi radove. Raspisat ćemo natječaj po pozivu i očekujem da bi potkraj ovog mjeseca radovi mogli početi, i obvezni smo izvijestiti hrvatsku Vladu o utrošenom novcu - kaže ravnatelj Jozo Pivac.

Ivan Kaleb |  Ijubuski.info