Rasvijetljeno pet teških krađa na Humcu i Radišićima

Kako je priopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, u navedenom razdoblju nepoznati počinitelji provalili su u pet obiteljskih kuća, dvije na Humcu i tri u Donjim Radišićima, čiji vlasnici se dulje vrijeme nalaze u inozemstvu te su iz istih otuđili određenu količinu TV plazmi, radio uređaja i drugih predmeta.

Tijekom kriminalističke obrade B. I. i D. B. u cijelosti su priznali izvršenje navedenih kaznenih djela, a došlo se do saznanja da su supočinitelji R. K. (38) iz Bučina i V. Š. (24) iz Donjih Radišića.

Nakon toga policijski službenici PU Ljubuški pretražili su objekate na više lokacija, a tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji potječu iz teških krađa i to dvije TV Plazme, dva radio uređaja, zračnu pušku, više parfema različitih marki i jedan tlakomjer.

Policija još traga za R. K. i V. Š. , a u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv B. I. (34), D. B. (20), R. K. (38) i V. Š. (24) zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela teške krađe.

(Fena)