PU Ljubuški rasvjetlila lažnu dojavu o postavljenoj bombi u Ljubuškom | Hercegovina.Info

PU Ljubuški rasvjetlila lažnu dojavu o postavljenoj bombi u Ljubuškom

PU Ljubuški rasvijetlila je kazneno djelo Lažno prijavljivanje, koje je počinjeno na štetu tvrtke Ekofilm d.o.o.

Podsjećamo, u srijedu u 20:54 h PU Ljubuški zaprimila je anonimnu telefonsku dojavu da je "postavljena bomba" u prostorijama tvrtke Ekofilm d.o.o., koja se nalazi u Ulici Stjepana Radića u Ljubuškom. Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici izišli su na mjesto događaja te naložili evakuaciju svih osoba iz objekta navedene tvrtke kao i gašenje strojeva, a naložena je i evakuacija djelatnika obližnje benzinske crpke "Tiol", nakon čega je lice mjesta osigurano.

Izvršenim pregledom objekta tvrtke Ekofilm d.o.o., kao i pregledom kruga poduzeća utvrđeno je da je dojava bila lažna, a daljnjim operativnim radom došlo se do saznanja o mogućem počinitelju. U službenim prostorijama PU Ljubuški jučer je izvršena kriminalistička obrada nad A. H. (22), sa šireg područja općine Ljubuški, kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. H. (22), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 374. st. 4. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.