FOTO  Prvo ''Zajedničko kićenje bora'' u Ljubuškom 13.12.2014.g.

Ljubuški, kićenje grada, Božić, božićno drvce, običaji

...udonijeli svoj nakit, kako bismo po prvi puta u Ljubuškom obilježili ''Zajedničko kićenje gradskog bora''.
Bio je to kratak i skroman program, zato hvala dječjoj folklornoj skupini ''Veseli opančići'' iz Dječji Svijet Ljubuški, Frami Humac, te učenicima ljubuške Gimnazije, zajedno s njihovim profesorima.
Hvala svima na lijepim komentarima i riječima podrške te poticanja na daljnji rad i realiziranje naših ideja.

Sinošnjim događajem ostvarili smo samo jedan mali dio cilja, uspjeli smo sve skupa okupiti oko bora i jaslica. Svi smo se vratili našem gradu te smo zajedničkim snagama od onog malog skromnog bora načinili bogati posebni bor, a sve kao jedna velika obitelj.

Na ovo nas je najviše potakao Papa Franjo koji je u Rimu skupa sa svim vjernicima sudjelovao na paljenju lampica na njihovom glavnom gradskom boru. Pravljenje jaslica je započeo Sv. Franjo i od tada se, gledajući taj mali skromni prizor, svi ljudi od 7 do 77 godina skupljaju oko svojih jaslica te ih promatraju. Jaslice su svima jednako drage, pa tako kod svih Papa možete pročitati o posebnoj ljubavi prema Jaslicama. Sveti Papa Ivan Pavao II. poticao je svoje sugrađane na pravljenje višeg broja gradskih jaslica.

Jaslice smo se odlučili napraviti u gradskom parku u blizini bora. Nekome smo ih odmakli od puta, ali naš je cilj bio da se kod jaslica dođe, zaustavi i pogleda, a ne samo proleti u automobilu ili usput baci oko na njih.
Naravno, uvijek može bolje, zato vas podsjećamo, kao što su i nas neki sinoć podsjetili, na prve „Dane sjećanja na Vukovar" prije točno 5 godina. Bili su skromni, a nakon 5 godina smo svi vidjeli kako se može postići odličan rezultat. Tako vam već sada najavljujemo ponovno „Zajedničko kićenje bora „2015. godine . Mi ćemo se potruditi još bolje organizirati, a znamo da ćete vi još više i još bolje nas podržati.

Ovo nije sve od nas, uskoro se opet javljamo sa novim događajima zato vam HVALA što ste nam srce napunili radošću i ponosom i što ste nam uljepšali ovaj Božić.
Vjerujemo da će se o ovom jedinstvenom događaju u našem Ljubuškom još dugo pričati.
Zato gdje god možete pričajte o ovome, slobodno dijelite fotografije, ali samo vas molimo da pričate GDJE se ovo dogodilo i s ponosom izgovorite i napišete ime našeg grada LJUBUŠKI.

Sve fotografije na LINKU