Proslava svete Ane u Zvirovićima 26.7.2016.

Zvirovići, sveta Ana
Svečanu svetu Misu u 11 sati predvodio je don Pero Miličević, svećenik student u Rimu koji je prije 4 godine zaređen, a Mladu Misu služio je u rodnim Doljanima kod Jablanice.

U Zvirovićima je na blagdan svete Ane bilo vrlo svečano i dostojanstveno. Svečanu svetu Misu u 11 sati predvodio je don Pero Miličević, svećenik student u Rimu koji je prije 4 godine zaređen, a Mladu Misu služio je u rodnim Doljanima kod Jablanice.

Zbor svete Ane predvodio je liturgijsko pjevanje. Crkva je bila puna vjernika premda je bio radni dan i jako vruće. U koncelebraciji su još sudjelovali don Branko Šimović, umirovljeni svećenik koji je cijeli svoj svećenički vijek proveo u Njemačkoj, a rodom je iz Zvirovićića, te župnik don Ivo Šutalo koji je pozdravio sve vjernike, hodočasnike i štovatelje svete Ane s kojih god krajeva bili.

Sve je započelo s procesijom oko crkve gdje je narod pjevao litanije u čast svetoj Ani. Nakon što su vjernici ušli u crkvu predvoditelj misnoga slavlja izmolio je blagoslovnu molitvu u čast svete Ane pred njezinim kipom u dnu crkve.

U svojoj propovijedi don Pero je istaknuo vrline svete Ane koje je uklopio u današnje vrijeme, današnje obitelji i cjelokupni obiteljski odgoj. Naglasio je vrijednost molitve, žrtve i ljubavi te istaknuo da se trebamo boriti protiv modernih poroka kojima su podložni napose mladi ljudi.

Za vrijeme svete Mise don Pero je krstio dvije sestre blizanke, Mateu i Petru Mandarić, kćerkice Neđe i Marije r. Bulić iz Zvirovića. Kuma je bila Andrijana Milićević. Iskreno čestitamo roditeljima i cijeloj njihovoj rodbini, a djevojčicama želimo Božji blagoslov u njihovom kršćanskom odrastanju.

Na kraju svete Mise župnik je zahvalio don Branku i don Peri na predvođenju svete Mise, te svim vjernicima koji su svojim prisustvom uzveličali slavlje svete Ane u Zvirovićima. Zahvalio je ministrantima, čitačima, pjevačima, ženama koje su donijele cvijeće, onima koji su očistili crkveno dvorište, a napose je zahvalio obitelji Vinka Mandarića koji su se brinuli da cjelokupno crkveno uređenje kroz cijelu trodnevnicu i na sam blagdan bude dostojanstveno i svečano za proslavu naše zaštitnice.

Neka dragi Bog blagoslovi sve oni koji su na bilo koji način doprinijeli svečanosti i proslavi svete Ane u Zvirovićima.

Sveta Ano, moli za nas!

Izvor:Svetistesrcsisusovastusenci.info