Program humanitarnog festivala "Osmijeh tišine"

Ideja vodilja festivala je socijalizacija osoba s poteškoćama u razvoju koja su nepravedno marginalizirana još uvijek u našem društvu i osiguravanje prostora i načina da se izraze kroz kreativni rad i druženje te edukacija koja je prvi korak u rješavanju ovog problema.

Također, festival će imati i sadržaje za širu javnost gdje će se u ovoj humanoj gesti udružiti mladi umjetnici iz oblasti slikarstva, glume i glazbe te predstaviti svoje radove.


Program festivala:

6.5.2011. (Petak)

* 16:00h (Duhanska stanica Ljubuški): otvaranje likovne izložbe „Umjetnici za prijatelja" ; radovi studenata Likovne akademije iz Širokog Brijega i Mostara, te slikara iz Čapljine. Slike će biti izložene kroz sva tri dana trajanja festivala (za javnost)
* 16:30h: poetski prikaz „Poetovokacija" u izvedbi amaterske grupe „Trimis"(Sarajevo) (za javnost)
* 18:00h (Općinska vijećnica Ljubuški): javna tribina na temu „Komunikacija u obitelji i rizici nekomuniciranja". Predavač Mirjana Brajković, geštalt psihoterapeut i obiteljski terapeut. (za javnost)


07. 05. 2011. (Subota)

* 12:00h (SSŠ Ruđer Bošković, Ljubuški): lutkarska predstava „Mačak u čizmama", u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar ( za djecu HO «Prijatelj» i srodnih organizacija)
* 14:00h kreativna radionica „Slike dječjeg plesa". Voditelji radionice članovi Udruge umjetnika „Arka" iz Sarajeva; ( za djecu HO «Prijatelj» i srodnih organizacija)
* 21:00h (Duhanska stanica Ljubuški, klub Krchivrat): humanitarni koncert. Nastupaju
* Fraktura pupka (Imotski), Siledžije (Ljubuški) i Terra Slaves (Ljubuški) (za javnost)


08. 05. 2011. (Nedjelja)

* 13:00h (SSŠ Ruđer Bošković): radna terapija i kreativna radionica „Osmijeh". Voditelji radionice su članovi Udruženja „Oaza" iz Sarajeva (za djecu HO «Prijatelj» i srodnih organizacija)
* 15:00: završni, zabavni program za djecu - igrokazi, nastup plesne skupine „New kids on the block", modna revija Srednje frizerske škole „Ruđer Bošković" (za djecu HO «Prijatelj» i srodnih organizacija)

ljubuški.info