Proglašenjem sportaša općine Ljubuški za 2010. počinje proslava dana općine

Kao i dosadašnjih godina, prije samog dana općine prethodit će pet dana punih kulturnih i društvenih događanja.

"Povijesni pregled Ljubuškog"

Tako će već danas, 16. veljače s početkom u 18.30 u restoranu "Ohio" biti održan koncert klasične glazbe učenika i studenata općine Ljubuški, isto tako ovu večer će biti upriličeno svečano proglašenje sportaša godine općine Ljubuški za 2010. godinu.

Sutra, 17. veljače s početkom u 18.30 u dvorani franjevačkog samostana na Humcu bit će održano predavanje o temi "Komunistički zločini i masovne grobnice na području općine Ljubuški u II. svjetskom ratu i poraću", a predavači će biti fra Andrija Nikić, Tihomir Glavaš i dr. Davorka Sutlović.

Petak, 18. veljače rezerviran je za promociju knjige autora dr. sc. Anđelka Mijatovića, "Bruno Bušić", prilog istraživanju života i djelovanja (1939. - 1978.). Osim samog autora, na promociji koja će biti upriličena u gradskoj vijećnici u Ljubuškom s početkom u 18.30, o knjizi će govoriti njezin urednik Dražen Budiša i predstavnik nakladnika Ante Žužul.

Caffe Gallery Kerametal Ljubuški u subotu 19. veljače s početkom u 19.30 bit će mjesto održavanja promocije kataloga "Povijesni pregled Ljubuškog" u izdanju Matice hrvatske.

U nedjelju, 20. veljače s početkom u 18.30 u gradskoj vijećnici Ljubuški bit će upriličena izložba slika škole slikanja art galerije Herceg.

Svečane sjednice OV-a

Svečano obilježavanje dana općine, u ponedjeljak 21. veljače, započet će u 9 sati, polaganjem vijenaca na Trgu domovinske zahvalnosti, nakon čega slijedi sveta misa u crkvi svete Kate u 9.30. Za 11 sati najavljen je početak svečane sjednice Općinskog vijeća Ljubuški, koja će biti održana u restoranu "Ohio", gdje će nakon sjednice biti upriličen svečani domjenak. Podsjetimo, odluka sa se ovaj dan obilježava kao Dan općine Ljubuški donesena je na 25. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, održanoj 1995. godine.

Piše: Z. Volarević