Pripravnici iz Ljubuškog prijeti do šest mjeseci zatvora

Željka Bukmir Josip Muselmiović
...zbog čega je, prema navodima optužnice, propala istraga, zakazan je za 26. rujna u Sudu BiH, potvrdio je njen branitelj Josip Muselimović.

Vještačenje mobitela

Odvjetnik Muselimović konstatirao je da je optužnica kontradiktorna, konfuzna i neutemeljena. Atraktivnoj pripravnici, ukoliko Tužiteljstvo dokaže njenu krivicu, prijeti kazna zatvora do šest mjeseci.

- Normalno je da osoba kontaktira s kućnim prijateljima i radnim kolegama. Nesporno je to što je pronađeno tokom vještačenja njenog mobitela. Ivica Tomić nije saslušan u istrazi, a mi ćemo predložiti da bude saslušan. Prema mom mišljenju, uništena je karijera mlade kolegice koja je zakoračila na prvi stepenik profesije. Ona je bez razloga na stubu srama - pojasnio je Muselimović.

Prisluškivali telefone

Prema navodima optužnice, istražitelji su posebnim istražnim radnjama pratili telefonsku konverzaciju Ivice Tomića i drugih osumnjičenih za organizirani kriminal tijekom akcije "Ota more" te je zabilježeno da je Željka 19. studenog 2011. godine mobitelom kontaktirala Tomića, njenog kuma i obiteljskog prijatelja i kazala mu da se moraju naći, jer mu treba kazati nešto što je u njegovom interesu.

Prema dogovoru, kum i Željka su se našli u Ljubuškom i ona mu je priopćila da im se prisluškuju mobiteli.

Tomić je iskoristio informaciju te je upozorio saučesnike da im istražitelji slušaju razgovore, nakon čega su promijenili brojeve, a istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza.


Dnevni avaz