Mještani naselja s ljubuške strane granice prekinuli dotok vode u vrgorska polja

Ljubuški, Vrgorac, voda, Popovo polje, Dubrovnik, Ravno, sličnosti, Ravno, javni poziv, Ravno, Hercegovina
Naime, mještani ljubuških naselja Orahovlja i Graba zatvorili su kanale za navodnjavanje koji dovode vodu s ljubuške strane granice u vrgorska polja, piše Dalmacija News.

Nakon razgovora s vrgorskim poljoprivrednicima, mještani naselja pogođenih redukcijom, ipak su ponovno otvorili kanale za navodnjavanje, ali uz jasno upozorenje kako će dotok vode u vrgorska polja biti potpuno prekinut ne uspostavili se uskoro normalna opskrba vodom s vrgorske strane.

Koliko je situacija bila ozbiljna svjedoči i posjet generalnog direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića općini Ljubuški. Husarić je prilikom posjeta Ljubuškom izrazio nadu u mogućnost skorog pronalaska rješenja, ali je i najavio suradnju u izgradnji vodovoda koji bi preko ljubuških naselja Dola i Grede vodom opskrbljivao vrgorsko naselje Mijaca.

Još jednom se potvrdilo kako su dva grada upućena na međusobnu suradnju i suživot te kako jednostrani potezi nikome ne donose korist, a kako doznajemo uskoro možemo očekivati dogovor na zadovoljstvo obiju strana u sporu.