Maja Prusina:"Kada cijela tribina bude puna skinut ćemo dresove i baciti ih u publiku!"

Prekjučerašnjih 15 golova u mreži gošći iz Tuzle promovirale su ovu dvadesetčetverogodišnju profesoricu tjelesne kulture u Gimnaziji Ljubuški u dosadašnjeg najboljeg strijelca, a time i najbolju igračicu lige.

«U ovom se trenutku igrački osjećam jako dobro. Ne razmišljam o statistici i nisam znala da sam prekjučer postigla 15 golova.» - na početku razgovora rekla je Maja.

Što možeš reći o svojim nastupima, igri kluba i ostalih igračica u prvih pet kola?

«Osobno sam zadovoljna svojom igrom, ali kao ekipa nismo pokazali zavidnu razinu igre. Znam da možemo puno bolje. Ozlijeđeni su nam prvi vanjski šuter Danijela Mistrić i golmanice Medak i Bijelić, što je poremetilo našu koncepciju igre i odrazilo se na poraz od Borca ovdje u Ljubuškom.»

Borac će biti i glavni rival u utrci za prvaka?

«Točno. Prvo poluvrijeme u utakmici s Borcem odigrale smo dobro i vodile s 14:10, ali se potom dogodila ozljeda Danijele. Obranu u nastavku nismo odigrale dobro i tu je bio ključ poraza.»

U Banja Luci im možete uzvratiti, ali nigdje ne smijete podbaciti u nastavku prvenstva?

«Šanse imamo, ali bi nas ozljede trebale zaobići, što evo do sada nije bio slučaj.»

Od tebe kao kapetana se očekuje maksimalan učinak. Što Vam je cilj ove sezone?

«Pokušat ćemo osvojiti prvenstvo i kup. Trebamo biti zdrave i nastaviti s dobrim igrama i mislim da rezultat neće izostati.»

Slijedeća je utakmica s još jednim konkurentom za vrh Katarinom u Mostaru?

«Idemo na pobjedu. U gostima je teško igrati. Dat ćemo sve od sebe da se vratimo s tri nova boda..»

Završila si prije godinu dana fakultet u Mostaru. Je li bilo teško uskladiti učenje i aktivno bavljenje rukometom?

«Žrtvovala sam se za rukomet i fakultet. Sve sam godine završila u roku, bilo je teško. Sve se može i hvala Bogu da sam u tome uspjela.»

Je li Ljubuški za mladu populaciju dosadan grad?

«Možda, jer sam malo «starija». Svaki dan je isti. Osim športa nema ničeg drugog.»

S obzirom na kvalitet igre i nivo natjecanja Vaše utakmice neprimjereno prati mali broj gledatelja. Kako ih pozvati na utakmice?

«Pozivam sve ljubitelje rukometa da dolaze na naše utakmice jer igramo dobar rukomet. Pročitala sam na Vašem portalu www.ljubuski.info komentar jednog posjetitelja da bismo trebale skinuti dresove i baciti ih u publiku. Obećavamo da ćemo kada jedna tribina bude puna, sve dresove skinuti i baciti ih navijačima.» - kroz smjeh je kazala Maja.

Jel točno kako se priča da su sve djevojke slobodne?

«Ha..ha…. Većina je slobodna….ha.. ha… Očito da uz to što momci ne znaju termine naših utakmica, ne uspijevaju niti pronaći gdje se zajednički okupljamo i družimo. Lijepe smo, zgodne i jednostavne i neka se malo potrude da pronađu mjesto gdje provodimo slobodno vrijeme» - kroz smijeh je dodala kapetanica rukometašica Maja Prusina.

text i foto: www.ljubuški.info