Ljubuški: Zbog požara u opasnosti i kuće, vatrogascima potrebna pomoć

Hum, požar, požari, Ljubuški, požar
Zahvaljujući ljubuškim vatrogascima i mještanima spašene su kuće i gospodarski objekti iako se požar pojedinim kućama približio na samo nekoliko metara.

Požar je još uvijek vrlo aktivan, gori u blizini kuća, mještani i vatrogasci ulažu posljednje napore da ga zadrže na barem desetak metara od kuća. Vatra pred sobom nemilosrdno guta travu i nisko raslinje tako da je tijekom protekle noći i danas izgorjelo gotovo čitavo područje između puta za Metković i puta za Bučine, javlja Radio Ljubuški.

Dodatnu poteškoću ljubuškim vatrogascima napravili su požari u Klobuku, na Mostarskim Vratima i u Mačkovu Klancu tako da su i tamo morali intervenirati. Dok je dio vatrogasaca bio na terenu požar u Pregrađu i Bučinama (Gaju) dodatno se razbuktao. Situacija danas u tri sata daleko je od stabilne, a kuće i gospodarski objekti još uvijek su ugroženi. Prema riječima mještana požar je najvjerojatnije izbio jučer oko podne kad je netko zapalio smeće kod groblja Jabuka.

Do zapovjednika ljubuških vatrogasaca Ivice Šimića nismo mogli doći jer je on duboko u požarištu, kratko nam se javio na telefon i zamolio nas da prenesemo poziv svim građanima koji su u mogućnosti da dođu sa bilo kakvim raspoloživim sredstvima kako bi pomogli u gašenju požara jer su još uvijek u opasnosti i kuće i gospodarski objekti.

Pred mještanima Pregrađa i Bučina kao i pred ljubuškim vatrogascima je još jedno burno poslijepodne, a vjerojatno i cijela noć./HMS/