LJUBUŠKI: Vrtić gradi bazen i uvodi najmoderniji sustav grijanja

Ljubuški, vrtić
...e su aplicirali i dobili donaciju za centralno grijanje od Razvojne agencije Republike Češke kojima je osigurano 118 000 Eura. Samim projektom je zamišljeno da vrtić dobije potpuno novu najmoderniju kotlovnicu. Ona je stigla i njome će se osigurati sustav tople vode i senzori za toplu vodu u kuhinji te za pranje ruku i grijanje u sanitarnom čvoru. Ovo će biti najmoderniji sustav centralnog grijanja na pelet i bio masu.

„Stigla je kotlovnica koja je vanjska. Ona se montira na postojeće centralno grijanje te je uz nju stigla sva prateća oprema i to će biti najmoderniji sustav grijanja, a očekujemo da će sve biti završeno do 1. rujna kada većina mališana nakon ljetnog odmora ponovno kreću u vrtić", kazao je ravnatelj Viktor Grbavac koji otkako je na čelnom mjestu ove ustanove doveo ju od europskih standarda te bi to uskoro trebao postati najmoderniji vrtića u Bosni i Hercegovini, piše Ljportal.com.

Prema njegovim riječima, dosadašnje grijanje je bilo na lož ulje te se očekuje ušteda na grijanju do 60 %, s tim da je već objekt utopljen jer su promijenjeni otvori i stavljena nova fasada, a ovim će biti još veća ušteda.

„ S druge strane, ovaj projekt je vezan i za još jedna projekt, a to je izgradnja bazena 5×15 metara koji će biti namijenjen za rehabilitaciju djece. Mi u ustanovi imao svake godine 10 do 15 polaznika djece s određenim poteškoćama u razvoju kojima Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke plaća boravak u vrtiću te za tu djecu imamo osiguran boravak u mješovitim skupinama i za njih je zamišljeno da postoji rehabilitacija, odnosno svaki dan sat vremena plivanja.

Bazen bi imao i solarno grijanje na krovu te bi se mogao koristiti tijekom cijele godine, a u ljetnim mjesecima služio bi za školu plivanja te bi tako privukao djecu koja ne borave u vrtiću", zaključio je ravnatelj Grbavac.