Ljubuški: Više od sedam tisuća ljudi na dvodnevnoj duhovnoj obnovi karizmatika

. Samo oni koji su dobro upoznali fra Ivu Pavića, išli u njegovu župu Šurkovac u Prijedoru i zajedno s njim molili, znali su da će biti tako. Nikad nijedan događaj, utakmica ili nešto drugo, nije u Gradsku sportsku dvoranu privukao toliko posjetitelja, prenosi večernji list.

Tisuće automobila, najviše iz BiH, ali i iz Zadra, Splita, Zagreba, Makarske, Dubrovnika, Osijeka, Njemačke, preplavile su prostor i pokrajnje ulice oko dvorane. Bez ikakve medijske najave i pompe okupilo se između sedam i osam tisuća ljudi, od toga jedna trećina nije mogla stati u dvoranu i pratili su i sudjelovali u dvodnevnoj duhovnoj obnovi na dvorištu i igralištu ispred Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića.

Ni nesnosna sparina nije omela one koji su došli tražiti duhovni mir, izlječenje, izlaz iz duševnih ili tjelesnih poteškoća i boli. Karizma fra Ive Pavića je činjenica, realnost, stvarnost, a kojim putem i kamo će ići, što će na kraju biti, ostaje za vidjeti. Gledajući sa strane, promatrač nesvjesno na trenutak pomisli na biblijske propovijedi i okupljanja. Smjenjuju se red pjesme pjevača i svirača koji stoje na pozornici iza fra Ivinih leđa i njegovih molitava, zaziva, propovijedi, a u svemu s vremena na vrijeme sudjeluju i vjernici.

Najdojmljivija je molitva za ozdravljenje. Iz nje proistječe da fra Ivo želi i pokušava izliječiti ljude. Prema svemu i on i vjernici uvjereni su da ima tu moć. Ali samo uz iskrenu vjeru, sabranost, skrušenost i molitvu.
- U ime Gospodina Isusa Krista neka ozdrave prsti i noge, mozak, kralješnica, pluća, bubrezi, neka nestanu teške bolesti, tumor, bolesti srca, duševne bolesti..., - molio je fra Ivo Pavić za nazočni puk, nabrajajući više desetaka bolesti, ovisnosti, poroka i slabosti današnjeg čovjeka. Vrhunac je bio na kraju kada su vjernici, tiskajući se prilazili pozornici da ih karizmatik dodirne i blagoslovi. Mnogi su u transu gubili svijest i blago padali leđima na pod.