Ljubuški: Postavljanje granica u odgoju djece

Ivona Šimunović, Ljubuški
...s Općinom Ljubuški vas poziva (roditelji, odgajatelji, prosvjetni radnici...) na edukativnu tribinu/radionicu:  Postavljanje granica u odgoju djece.

Voditeljica radionice Ivona Šimunović, savjetnica u radu s ljudskim resursima, pedagog, psiholog, psihoterapeut, savjetnica za predškolske i školske ustanove grada Zagreba, autorica knjige "KAKO? Vječno životno pitanje". Bit knjige /priručnika je : "Svaka vanjska snaga izgrađena je od unutarnjih borbi. Svatko od nas unutar sebe ima svoju priču, svoje razloge, zbog čega smo danas prema van što jesmo. Ali zato, svaki dan, prilika je za novi početak i mogućnost da budemo bolji nego jučer".

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Pedagogijske i Psihologijske znanosti u Zagrebu, 20 god staža u radu sa djecom, 15 god u radu sa odraslima na osobnom razvoju i problemima s kojima se susreću.

Rad sa razvedenim osobama, rad sa parovima na poboljšanju odnosa,15 god humanitarnog rada i preko 30 radionica i seminara na humanitarnoj bazi.

Put Ivone Šimunović počinje s 18 godina dolaskom u Zagreb iz malog gradića, na studiranje.

Iako već u dvadesetoj godini postaje po prvi put majka, ne odustaje i diplomira na Filozofskom fakultetu na odsjeku za predškolski odgoj te nakon toga diplomirala psihologiju, a danas je i završeni hipnoterapeut.
Sama u velikom gradu bez igdje ikoga svog, u jednom trenutku njena duša puni se tugom, i tada se okreće prema psihologiji, gutajući knjige, pomažući samoj sebi da nadjača život, stvara svoju osobnu psihologiju. Prisustvuje i pohađa razne edukacije, seminare, motivacijske treninge.

Radeći tada već s djecom, djecom s poteškoćama u razvoju, nadarenom djecom, svoj rad proširuje te danas najviše radi s odraslima te je ušla među 90. uspješnih žena Hrvatske.

Na edukativnu tribinu pozvani su: roditelji, učitelji, odgajatelji, kao i svi vi koji radite s djecom ili s njima surađujete. 

Na tribini ćete sudjelovati i čuti pojmove: kako koristiti riječ Ne, kako pronaći ravnotežu između potreba djeteta i izgradnje zdravog autoriteta roditelja, zadaća roditelja, životne vrijednosti, pokaži primjerom, porast vršnjačkog nasilja - problematičnog ponašanja.

Odgojimo dijete koje misli svojom glavom.
Tajna odgoja:
"S djecom je potrebna čašica mudrosti, bačva razuma i more strpljenja!" - Sv. Franjo Saleški
"Najvažnija stvar koju roditelji mogu dati djeci je ljubav. Slijedeća najvažnija stvar je disciplina!"- T. Berry Brazelton, m.d.
U radosti nam dobro došli!