Ljubuški: Paketići prepuni slatkiša izmamili osmijeh na dječja lica

Mostar, dječji dom Egipat, paketići, darivanje, nk sloga ljubuški, djeca

Naime, predstavnica regionalne škole Dunja Bokšić posjetila je i darivala mališane koji sudjeluju u radu radionice Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški.

Ovom prigodom voditeljica radionice Marija Sabljić ali i sami njezini polaznici, upoznali su goste s njihovim dosadašnjim aktivnostima, kao i planovima za budućnost.
"Poklone su dobila djeca iz udruge koja pohađaju radionicu u udruzi dva puta tjedno", kazala je Sabljić.

Prijateljstvo
Bokšić je uz čestitke svima za božićne i novogodišnje blagdane poželjela i mnogo uspjeha u daljnjem radu.
Podsjetimo, prijateljstvo između regionalne dječje škole nogometa NK Sloga Ljubuški i Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški rodilo se još prošle godine, kada je škola, organiziravši humanitarno-prodajnu manifestaciju Dani kruha, prikupljala novac koji je kasnije utrošen na kupnju stolnog tenisa, sobnog bicikla i ostalih društvenih igara, koje sada dobro dođu dok se ne krene s izradom uskrsnih motiva.

Polaznici radionice su tada, ali i ovoga puta zahvalili nogometnoj školi na svim poklonima, a Josip, Branko i Pavo, koje smo jučer zatekli u radionici, s oduševljenjem su primili svoje poklon pakete.
Kažimo i to kako bi se uskoro mogli riješiti problemi vezani za ovu udrugu te doma "Marija naša nada" u Širokom Brijegu. Naime, javnosti je poznato kako su djeca s posebnim potrebama iz Ljubuškog jedini u ovoj županiji koji ne koriste usluge toga doma, ali bi se to uskoro moglo promijeniti.

Pomoć od Vlade RH
Odlukom o raspodijeli sredstava iz Vlade Republike Hrvatske, udruzi "Duga" izdvojeno je 320.000 kuna za nabavu vozila za djecu s posebnim potrebama.
Isto tako, na jednoj od posljednjih sjednica Općinskog vijeća Ljubuški od predsjednika Tonija Kraljevića se moglo čuti kako se vrše pregovori da se osnuje područni odjel rehabilitacijskog centra "Marija naša nada" u Ljubuškom, u cilju dugoročnog i kvalitetnog rješenja dugogodišnjeg problema. Nadamo se da će do ostvarenja oba planova doći kako bi se djeci s posebnim potrebama s područja Ljubuškog pružilo ono maksimalno, koliko i zaslužuju.