Ljubuški: Održano 1. silo Dream Team Babe i prijatelji

Dream team Babe, Ljubuški, silo
Ženska pjevačka skupina, poznatija kao Drea Team Babe" u goste je pozvala gangaše i gangašice, bećare, guslare i diplare iz Hercegovine i Dalmacije kako bi im se zahvalile na prijemima gdje su bile pozvane i gdje su nastupale.

Prigodnim skečom, te gangom i bećarcem večer je otvorio „domaćin", Drea Team Babe", a potom je na binu došao, kako ga nazvaše, njihov kum Petar Vidić iz Dretelja koji je predložio da se tako zovu. Petar nije nastupio u programu, ali jest njegov sin Ivan koji je odguslio pjesmu o babama i njima u čast.

Potom su se redali nastupi bećara, gangaša, gangašica, guslara, diplara: „Sinovi Hercegovine" - bećari iz Širokog Brijega, „Bećari s Neretve" - Veselko Zubac i tim, „Gangaši" iz Širokog Brijega, Antas Mucić na diplama iz HKUD-a „Herceg-Stjepan", Bećari iz Prenja „Đuka i njegova skupina", „Gangašice! Iz Imotskog, „Gangašice" iz Veljaka, „Bećari - HKUD Studenčica", „Gangaši" i Gruda,Muška i ženska ganga - KD sv.Ante - Humac i na kraju Dream Team Babe i guslar Marko Čolak s Ledinca.


Na kraju su svi izvođači dobili zahvalnice i prigodne poklone, dar sponzora kojima se od srca zahvalilo, od Općine Ljubuški glavnog pokrovitelja do medijskih kuća koje su sve ovo pratili.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški