Ljubuški: Dragica i Frano Majić proslavili dijamantni pir

Dragica i Frano su u bračnu luku uplovili davne 1952., obadvoje kao 25-godišnjaci, a, kako su i sami rekli, ne znajući što im život nosi. Dugo su plovili uzburkanim morem života i vješto se odupirali svim životnim nedaćama da bi ove godine sretno i uz Božji blagoslov uplovili u dijamantnu luku.

Misa za slavljenike

Frano je najprije radio kao nadničar u Dubrovniku, Konavlima i Ćilipima, da bi 60-tih godina prošlog stoljeća trbuhom za kruhom otišao na rad u Njemačku, a po povratku u rodni kraj nastavlja s radom, sve do mirovine. Za to vrijeme Dragica je držala ne tri, već sva četiri stupa kuće, brinula se o djeci, a kako danas njezini sinovi i kćer znaju reći, bila im je i otac i majka. Svetu misu u crkvi svetog Paškala u Vitini, na kojoj su ovi 'mladenci' obnovili svoje bračne zavjete, predvodio je fra Ferdo Majić, njihov susjed i veliki prijatelj, a njegov dolazak i služenje mise bila je njihova želja. Fra Majić je najprije čestitao slavljenicima te im poželio još mnogo sretnih godina ispunjenih zdravljem srećom i Božjom providnošću. Na misi su bila i njihova djeca, sinovi Mirko, Vlatko i Bruno, te kćer Iva sa svojim obiteljima. Isto tako, na misi su nazočili, a na koje su slavljenici posebno ponosni, unuci i unuke, koji su se posebno za ovu prigodu okupili i zajedno s bakom i djedom proslavili ovaj veliki dan. Došli su iz svih krajeva Hrvatske, iz Zagreba, Solina, Paga i Vrgorca, kako bi nazočili ovom nesvakidašnjem događaju.

Poruka mladima

U prigodnoj propovijedi fra Ferdo Majić je poslao poruku mladima da ako vide da sa svojim partnerom nisu zadovoljni, bolje da se raziđu nego da stupaju u brak crkvenim vjenčanjem. "Neka sebi nađu onoga s kim će moći u Božjem skladu živjeti i doživjeti ono što sada imaju naši slavljenici Frano i Dragica" poručio je fra Majić, koji im je po završetku svete mise darovao sliku Majke Božje, a Danica je na poklon također dobila i krunicu, s kojom je rekla da će još više moliti za sve nazočne i one koji su s njima na ovaj dan bili u mislima. Nakon mise i čestitanja uslijedilo je slavlje uz bogatu trpezu, veselje, pjesmu i ples, ali i uz dosjetke i šale koje su se događale u dugih šezdeset godina ovog bračnog para.

dnevni-list.ba