Ljubuški dobiva hotel urađen po europskim standardima

Od Marija Salavarde, arhitekta, doznali smo kako će novi hotel sadržavati sve ono što jednom gradu treba, i ovaj novi hotel lijepo korespondira s urbanim tkivom Ljubuškog, koji ima dugu i povijesnu tradiciju. Novi sadržaji su prilagođeni kategorizaciji hotela na razini BiH, a prepisani su iz Hrvatske, a oni pak od europske unije, tako ako da se može reći da će ovaj hotel, koji će imati četiri zvjezdice, biti urađen po europskim standardima.
"Prema projektu je planirano da hotel sadrži 104 kreveta, sa svim potrebnim popratnim sadržajima. Isto tako planirani su wellness centri sa saunama i fitnes barovima. Napravljen je raspored velikih restorana koji su sadržajno podijeljeni, aperitiv barovi, gradska kavana, koja će biti središnji dio s vanjskom terasom", kazao je Salavarda, dodajući kako će hotel imati i garažu s velikim brojem parkirnih mjesta. Govoreći o postojećem dijelu hotela, izgled se neće mijenjati u devedeset posto slučajeva, a manji dio koji će se srušiti bit će prenamijenjen u druge svrhe. Kada je u pitanju vanjski izgled budućeg hotela, Salavarda ističe kako će se zadržati prirodni izgled, s mnogo kamena karakterističnog za Hercegovinu i bijele boje i zelenila.

Podrška projektu

Mario Vladimir, ispred tvrtke Unitrade d. o. o. kazao je kako su zadovoljni odzivom ljudi na prezentaciju i što su im dali punu podršku pri njegovoj realizaciji. "Prije svega, trebali smo riješiti obveze prema djelatnicima po ugovoru s agencijom za privatizaciju. Sada smo došli u fazu kada trebamo pokrenuti projekt izgradnje, što je planirano za početak ljeta, a hotel bi trebao biti završen za 12 do 18 mjeseci", istaknuo je Vladimir, dodajući kako je cijena cijelog projekta oko šest milijuna maraka. Načelnik ljubuške općine Nevenko Barbarić istaknuo je kako je ova prezentacija bila prilika da javnost kaže svoje mišljenje. Kako je bilo moguće i vidjeti, svi su se složili oko predstavljenog projekta, i svi su mišljenja da nam ovakvi sadržaji nedostaju.
"Prezentirano je projektno rješenje, koje smatram lijepim i funkcionalnim te vjerujem da će kroz realizaciju ovoga projekta grad dobiti na važnim sadržajima, kako radnim mjestima, tako i sadržajima koji nam nedostaju", kazao je načelnik Barbarić.

Piše: Z. Volarević/dnevni list