Ljubuški dobio obnovljeni hotel Bigeste s četiri zvjezdice

hotel bigesta

Otvoren je obnovljeni i preuređeni hotel Bigeste, piše Večernji list BiH.

Svečano otvorenje

Svečanost otvaranja upriličena je u nazočnosti više od 300 uzvanika i gostiju iz Ljubuškog i okolnih općina, predstavnika različitih razina vlasti, gospodarstvenika, izvođača radova, kulturnih i drugih društvenih djelatnika i uglednika. Bio je to lijep događaj kojim je označen uspješan završetak privatizacije oronulog i derutnog nekadašnjeg socijalističkog zdanja, koje su, na zadovoljstvo Ljubušaka, izveli poslovni ljudi iz ljubuške tvrtke Unitrade.

Prvi se skupu obratio direktor hotela Stjepan Primorac i uime, kako je rekao, svog tima, tj. svojih djelatnika, pozdravio nazočne i izrazio uvjerenje da će hotel Bigeste biti "nova zvijezda" na hercegovačkom ugostiteljskom nebu. Ljubuški načelnik Nevenko Barbarić rekao je da su posljednjih dvadesetak godina u Ljubuškom izgrađeni mnogi objekti, no izgradnju ni jednog od njih nije "pratio ovoliki interes javnosti kao obnovu i dogradnju ovoga hotela".

- Jednima je razlog bio potreba našega grada za ovakvim objektom, ovakvim sadržajima u našoj sredini, drugi su željno očekivali završetak radova svjesni činjenice što ovaj objekt u urbanističkom smislu znači za uređenost ovog dijela grada, treći, opet, iz čiste nostalgije. Pripadam generaciji kojoj je u mladosti hotel bio omiljeno mjesto druženja, danas mi je obveza učiniti sve da naš Ljubuški postane sve ljepši, uređeniji, urbaniji, postane kutkom ugodna življenja - rekao je načelnik i presijecanjem vrpce označio hotel otvorenim.

Hotel, zaposlenike i sve prisutne blagoslovio je humački gvardijan fra Dario Dodig. Primorac je gvardijanu uručio dar za župu i samostan sv. Ante na Humcu, u iznosu od 10.000 KM.

Radna mjesta

Hotel Bigeste sada ima četiri zvjezdice. Primorac je rekao da financijska konstrukcija obnove iznosi oko 6,5 milijuna KM, da je u početnoj fazi zaposlenjem kruh osiguralo 38 obitelji, 34 iz Ljubuškog i četiri iz Čapljine, te da je uvjeren u uspješan rad.