LJUBUŠKI Centar za socijalni rad u akciji 'Božić svima'

Centar za socijalni rad, božićna akcija, pomoć

Centar za socijalni rad Ljubuški, među brojnim zadaćama i poslovima koje obavlja, već godinama je ustrajan u namjeri da svakom potrebitom Ljubušaku iščekivanje Božića učini radosnim.

Humanitarna akcija simbolična naziva „Božić svima“ dosad je opravdala smisao svoga postojanja, a da su Ljubušaci i ove godine pokazali veliko srce, potvrdio nam je Jozo Barišić, ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški.

U akciji sudjeluje i Grad Ljubuški, a počela je s prvim danima prosinca i trajat će do kraja mjeseca, kada će se djelatnicima ove ustanove pridružiti volonteri iz Italije koji tijekom cijele godine pokazuju zanimanje o broju materijalno ugroženih obitelji u Ljubuškom.

„Svaka dosadašnja akcija je uspješno provedena zahvaljujući našim sugrađanima i volonterima, a sudeći prema trenutnom informiranju za one koji su u stanju socijalne potrebe, i ovogodišnja će rezultirati time što će svatko od njih osjetiti blagdanski ugođaj i da nije zaboravljen“, kazao je Barišić.

U Ljubuškom je, prema Barišićevim riječima, 170 korisnika stalne socijalne pomoći, oko 100 korisnika jednokratne novčane pomoći, a određena primanja imaju i djeca s posebnim potrebama, njih 85.

Na upit kakvo je trenutno stanje kada je riječ o korisnicima socijalne pomoći, Barišić odgovara:

„Ne dolazi do značajnijeg povećanja korisnika stalne socijalne pomoći, no sve više se povećava broj zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći.

Uz navedeno, bilježimo i povećan broj zahtjeva za smještaj u ustanove koje se brinu o starim i nemoćnim osobama. Vjerojatno su migracije i odlazak mladih jedan od razloga koji dovode do toga“, kazao je.