Ljubušak požar na golfu gasio golim rukama

Ljubuški, požar
Naime, riječ je o poznatom prodavaču povrća na vrgoračkoj tržnici. Do požara je vjerojatno došlo nakon kvara na instalacijama.

Nesretni S.G. svako jutro dosad dolazio je sa svojim sinom iz obližnjeg Graba, po kiši, buri, snijegu ili zvizdanu, kako bi nešto prodao na tržnici i tako zaradio kruh za svoju obitelj, i to vozeći se na motokultivatoru agriji više od 12 kilometara, preko graničnog prijelaza Orahovlje-Orah.

Nedavno je skupio nešto novca i kupio golf kojim ide na tržnicu, no njegova sreća s tim automobilom, nažalost, kratko je trajala.

- Odmah nakon dojave izišli smo na teren kako se požar ne bi proširio dalje - kazao nam je Vinko Markotić, zapovjednik DVD-a Vrgorac.

Kako bi spasio nešto robe, S.G. je pohitao u bukteći automobil i završio na Hitnoj pomoći, na sreću bez težih posljedica.

- Pregledom pacijenta utvrđena je otvorena rana brade, oguljotina lijeve šake i površinske ozljede koljena. Zbrinuli smo ga na adekvatan način i pustili na kućnu njegu - otkrio nam je dr. Mate Kasalo, voditelj vrgoračke Hitne pomoći.

Tekst i foto: M. PRIMORAC/Slobodna Dalmacija