Kravica je postala nezaobilazna destinacija turistima s dalmatinske obale, Sarajeva, Mostara...

vodopad kravice pod ledom

... svjetske turističke agencije, objavio je novo izdanje svog popularnog The Travel Book-a, u kojem bira najbolje iz svake zemlje svijeta i preporučuje sto vidjeti, kušati i iskusiti...

Veliko priznanje

Tako predstavlja i BiH kao nedovoljno otkrivenu destinaciju, koja ima što ponuditi, a za naslovnu ilustraciju, odnosno turističku destinaciju, koja predstavlja našu zemlju odabrao je slapove Kravica kod Ljubuskog.

Vodeći svjetski stručnjaci nisu mogli odoljeti ljepoti prirode na rijeci Trebižat, koja proteklih godina privlači turiste iz cijeloga svijeta, a u čiju je zaštitu, dostupnost i promociju Općina Ljubuški uložila značajna sredstva, piše Večernji list BiH.

Ovo je još jedan dokaz da se u svijetu itekako prate svi pozitivni pomaci u turističkoj ponudi na terenu te da jedino kvaliteta ponude i jedinstvena ljepota mogu privući globalnu pozornost.

Čak i mnogobrojnim Hercegovcima Kravica je donedavno bila neotkrivena oaza u kamenu.

Turistička budućnost

Međutim, posljednjih godina turisticki život na rijeci Trebižat i njezinim vodopadima, kupalištima i izletištima postao je pravi hit, pa je tako i Kravica postala nezaobilazna destinacija sve vecem broju turista s dalmatinske obale, odnosno Sarajeva, Mostara i Međugorja.

A kako smo navikli da počnemo nešto svoje cijeniti tek kad nam stranci to počnu hvaliti, nema dvojbe kako je pred ljubuškim vodopadima sjajna turistička budućnost. Slapovi Kravica jedinstveni su sedreni i vodeni amfiteatar širok oko 120 metara na rijeci Trebižat, desetak minuta vožnje od grada prema Čapljini.