Humanitarna akcija: Aparat SmartVest za Petru Zelić

To je ostavilo teške posljedice na Petri, utvrđen je 100% invaliditet, ona se hrani na nazogastričnu sondu, ne sjedi samostalno, ne priča, psihomotorno zaostaje, izostaje refleks gutanja i kašljanja pa se mora često aspirirati sekret iz usta i nosa.

Unatoč tome ona je jako veselo i uporno dijete. Sekret otežava njeno disanje, začepljuje male dišne putove i njena pluća ne mogu normalno funkcionirati. Samo ove zime hospitalizirana je u bolnici nekoliko puta i bila je na respiratoru. Često ima upale pluća. U tim teškim trenucima roditelji su od liječnika čuli za aparat koji se zove SmartVest. To je terapija visoke frekvencije koja na prsima stvara oscilacije, koristi tlak zraka i stvara kompresiju na prsni koš kako bi se laše uklonile sluzi iz dišnih puteva.

Djeci s poteškoćama kakve ima i Petra, SmartVest aparat bi znatno pomogao u reduciranju nakupljanja sekreta u bronhima, te bi se time bronhitisi i upale pluća prorijedili, lakše bi disala i rjeđe bi bila bolesna i hospitalizirana.

SmartVest aparat je jako skup. Cijena se kreće od 8.000 do 12.000 USD (zavisno od proizvođača) i nabavlja se u Americi. U Americi oboljela djeca koja imaju problema s disanjem kao i Petra, često u terapiji koriste ovaj aparat, te time imaju bolje i zdravije djetinjstvo, a roditelji zadovoljstvo da mogu pomoći i olakšati bolest svojem djetetu.

Stoga smo zajedno s roditeljima male Petre pokrenuli humanitarnu akciju za kupnju potrebnog aparata SmartVest za malu Petru.

Broj žiro-računa Udruge roditelja djece s posebnim potrebama " Duga" Ljubuški je
Unicredit Bank d.d 3381602201115068

broj žiro- računa Petrinih roditelja je Marija Zelić
Unicredit Bank d.d 3381602505833584, SWITF: UNCRBA22,

IBAN: BA393381602884072474
(za Petru Zelić)

Također pozivom na Humanitarni broj 092890837 donirate 2 KM za Petru Zelić.