FOTO  FOTO/ Dr.Marijanović: 'Samopregled dojke je nešto što bi svaka žena trebala znati'

samopregled, predavanje

Danas u prostorijama Gimnazije Ljubuški, dr.Inga Marijanović održala je predavanje učenicama o temi rak dojke, prevencija i važnost samopregleda u sklopu projekta Nisi sama – učini prvi korak. Inače, riječ je o projektu kojeg organizira radiopostaja MIR Međugorje kroz cijeli mjesec listopad s ciljem podizanja svijesti u javnosti o važnosti govora o raku dojke te nužnosti prevencije i kontrole.

Dr.Marijanović istaknula je kako je ovaj zloćudni karcinom izlječiv čak u 90% slučajeva ukoliko se na vrijeme reagira. Ovim predavanjima ideja je potaknuti mlade djevojke da već od tinejdžerske dobi vrše samopreglede, da razgovaraju o ovom problemu sa svojim majkama i bakama i da preduhitre bilo kakvu naznaku ove zloćudne bolesti.

Uz niz aktivnosti koje radiopostaja MIR Međugorje realizira tijekom mjeseca listopada ističemo i darivanje besplatnih mamografskih pregleda, kroz nagradu igru svakog radnog dana u 12:35. Prijatelj cijelog projekta Nisi sama učini prvi korak je Poliklinika Vitalis Mostar.

Sljedeće predavanje, dr.Inga Marijanović održat će u SS fra Slavko Barbarić Čitluk, 21.listopada, u 10 sati.

„Nemojmo biti dio ružnih statistika neka rak za nas postane samo simpatična životinja s kliještima“, istaknula je Dijana Vranić, ispred odjela marketinga radiopostaje MIR Međugorje.