FOTODani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Jutros je na Trgu domovinske zahvalnosti u Ljubuškom, a u organizaciji Odjela društvenih djelatnosti Općine Ljubuški, održana svečanost „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

Na svečanosti su sudjelovali učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški - područni odjel Vojnići OŠ Tina Ujevića Vitina, područni odjel Radišići OŠ Marka Marulića te učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Na početku svečanosti, Božiji blagoslov za plodove zemlje zazvao je humački gvardijan fra Velimir Mandić istaknuvši pritom „ kako nas prikazani darovi trebaju podsjetiti da u nevolji naučimo dijeliti ono što imamo sa svojom braćom.“

Uz izvedbu hercegovačkih pjesama i plesova nastupili su članovi HKUD-a Sveti Marko iz Klobuka, najmlađi članovi HKUD-a Studenčica, ženska pjevačka skupina HKUD-a Herceg Stjepan te članovi HKUD-a Radišići.

Ženska pjevačka skupina se, uz pjevanje, iskazala i u 'miješanju pure' te pečenju uštipaka na licu mjesta. Na izloženim štandovima prikupljani su dobrotvorni prilozi za liječenje Ane Kolak i Radmile Nižić. Ukupno je prikupljeno 1477,05 KM, 491 HRK i 66, 20 eura.

 

kruh_2

kruh_3

kruh_8

kruh_9

kruh_1

kruh_6

kruh_7

kruh_4

 

 

www.radioljubuski.ba